| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kdo zná dítě nejlépe?

"Naše" psycholožka taky používala zastaralé pomůcky. A kdysi to tu psala ještě jiná maminka - tříleté dítě mělo pojmenovat věci na obrázkách - např. kamna na dřevo - neumíš to pojmenovat? Aha, tak to máme bod dolů, po pár takových obrázkách obrázkách podtrženo sečteno se pak dítě střelhbitě dostane do pásma mentální retardace. Nikoho nezajímá širší kontext - např. že kamna nikdy nevidělo (šlo o dítě z dětského domova). Kdosi tenkrát reagoval, že takhle jednoduše se to nehodnotí - já se obávám že jo. Možná v době, kdy testy vznikaly byly kamna běžnou součástí domácnosti, ale testy od tý doby nikdo neaktualizoval. Kamarádka mi teď zrovna popisovala návštěvu psychologa se šestiletym chlapečkem (chtěli odklad školní docházky, protože je částečně ochrnutej, má problémy udržet tužku a navíc trávil spoustu času v nemocnicích a lázních). Řikala, že je dobře, že potřebovali jen potvrdit, že na školu neni zralej - vlajku ČR sice poznal (prej jen náhodou díky nedávnýmu mistrovství v hokeji), ale hlavní město je podle něj Liberec (často tam jezdí) a považte nezná ani jméno prezidenta! Třeba nám tu nějakej psycholog vysvětlí, co se z toho dá vyvodit za diagnózu. Kupodivu když jsme na pedáku rozebírali znaky školní zralosti, prezident nám tam taky chyběl, takže já se nechám podat... :-) Á, teď jsem si vzpomněla na spolubydlící z VŠ kolejí, která studovala filosofii, ale v jejích 18-ti letech se od nás poprvé dozvěděla jak se pozná, že voda v hrnci už vře a naučila se vařit rejži v sáčku. To je možná ten případ, kterej v šesti letech vyjmenoval a popsal znaky ČR. Bohužel podobně využitelnym směrem se ještě dneska ubírá většina škol - tak asi proto se tak testuje i školní zralost... :-(

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.