Znovu děkuji všem maminkám za rady a podporu.Opravdu jsem netušila,že takovýchto miminek je tolik. Kolem sebe jsem takovéto dítě neviděla a tak jsem si říkala,že máme unikát. Každopádně jsem za to ráda, hned se to člověku lépe snáší, když ví, že v tom není sám.U nás se situace poslední týden mírně zlepšila. Zaprvé jsem před týdnem přestala kojit - Lucinka si poprvé vzala lahvičku s mlékem. Předtím nesnesla ani dudlík ani lahvičku a to jsem to zkoušela každý den. Takže už týden nekojím. Také se poslední týden začala Lucinka plazit a tak když jsem třeba 3 kroky od ní, tak už někdy nezačne automaticky plakat,ale s maximálním vypětím se plazí za mnou. Jinak chci potvrdit,že takto plačící děti jsou opravdu lepší venku, když nechám Lucinku na zahradě na dece, obklopím ji hračkami a nenápadně zmizím, chvilku si hraje sama. Ještě mám jeden tip na časté noční buzení na kojení.Obě mé děti se budily do cca 7mého měsíce každé dvě hodiny na kojení. Nic nezabíralo, jedině prso a to pak ihned usnuly. Na radu doktorky mne po tři noci zastoupil manžel, já jsem spala v jiném pokoji.Když se děti s pláčem vzbudily na kojení, tiše je uklidňoval a hladil až usnuly.Nejdřív plakaly delší dobu, ale během tří nocí pochopily, že prostě mlíčko není a že tedy nemá cenu se budit.Lucinka teď spinká do cca půl páté, kdy ji dám sunar a pak ještě usne.Budí se i někdy v průběhu noci, ale většinou stačí ji chvilku hladit a spí dál.
Předchozí