Já bych neměla problém to vyřešit, když bych se to dozvěděla večer - dojela bych pro babičku. Bylo by to nepříjemné, ale to bych dokázala. Nicméně bych měla problém, kdybych se to dozvěděla ráno. Mnažel - pracuje mimo republiku, babička - 100Km daleko. Sousedky - asi bych to tak musela udělat, ale právě v těch "průšvihových dnech" musím být v sedm hodin v práci, což znamená mít nejpozději v 6:40 děti předané. Asi by ta oslovená sousedka byla nadšením bez sebe, když bych jí cpala v půl sedmé ráno děti. Sekretářka - nevím, jak moc se liší podmínky na jednotlivých VŠ, ale u nás je v době státnic a přijmaček každá "živá ruka" hodně zaměstnaná, tam bych si koledovala leda "o přeshubu".
Netvrdím, že to není řešitelné a předpokládám, že by se tohle stalo vyjímečně. Ale kdysi mi takhle zkomplikovala život tchýně ("jé, já jsem odjela a zapomněla jsem ti to zvolat, nezlobíš se, že ne?"
a já jsem stála s dětma před jejím bytem... Nakonec jsem děti vzala s sebou do práce a hlídala mi je jedna studentka v kanceláři. I tak mne šéf upozornil, že tohle není možné a že to toleroval poprvé a naposledy. Takže jsem radši zvolila školku od 2,5 roku a ranní družinu.