No, jenomže já nevěřím, že každá denní maminka bude mít k dispozici vůz, kam narve 4 autosedačky.... jinak to dnes nejde.
Mě jde spíš o to, že dle Nečase právě nemusí mít ta denní maminka ani žádné pořádné osvědčení a nechává to spíš na rozhodnutí jednotlivců, zda jim nechat pohlídat, či ne, ale navenek leckdo může vyvolávat dojem, že je super sympaťák a schopný a pak to je všechno jinak.
To jak říkáš, že běžně hlídáš, tak takhle my to máme s kamarádkou zavedené léta, že si vzájemně vyzvedáváme děti ve školce, škole, hlídáme si je apod. a daří se nám to náramně dobře kombinovat s prací a je to super a zkušenosti z hlídáním vícero dětí taky mám, ale takhle to přeci funguje od nepaměti a dělat z toho profesionální povolání? Pokud to má být profesionální, tak už to musí být zase značně prověřená osoba, alepoň podle mě a ne, že to bude moci dělat každý...Navíc, když už to mám dělat profesionálně, tak si zase nemůžu dovolit volat maminkám od ostatních dětí, když se jednomu něco stane, aby si pro ně přišly z práce/to by se jim v práci asi moc nelíbilo a já tedy nevím, jaké máš zkušenosti s přivoláváním sanitky, ale ta ti jentak nepřijede. Když jim řekneš, že si dítě zlomilo nohu např., tak ti prostě odpoví, abys ho dovezla sama, že není ohroženo na životě apod. Vím, že takové velké kolize se nestávají třeba často, ale stát se můžou a pokud to má být hlídací profesionál, tak tohle musí být všechno ošetřeno a mě nepřipadá, že by na takovéhle věci pan Nečas myslel a lidi sami si řeknou, že se do toho pustí, protože předpoklad je, že se pravděpodobně nic nestane, ale třeba jo.
Předchozí