Tak jednak jsem psala, že s "kuřimskou kauzou" je to nadsázka, ale druhá věc je, že až taková legrace to není, že na ministerstvu sociálních dětí je zaměstnaný někdo, kdo s tím má něco společného. Psala jsem to hlavně proto, že zrovna tak, jako se můžou takovýhle lidi dostat i k práci, kde mají rozhodovat mimo jiné i o dětech, tak takový lidi můžou být i mezi hlídacíma maminkama a tak jako na ministerstvu to nemohli tušit, tak ty když někomu necháš pohlídat, to taky nebudeš tušit až dokud se něco nestane a proto si myslím, že rozvolňovat podmínky pro tenhle typ podnikání (hlídání dětí) prostě není dobré a podle všeho by to opravdu mohl dělat kdokoli bude chtít. Já jsem v těhle věcech hodně pesimistická a asi to pramení z toho, že jsem jako dítě narazila na člověka, který by skutečně "velmi rád pohlídal vaše děti a i něco jiného" a tak nějak od té doby mám v podezření raději všechny a s tím nic neudělám. Prostě si myslím, že sice hezky znějící "rodinná idylka u hlídací denní matky" je sice lákavá, ale školka, kde je víc hlídacích učitelek je jistější. Já jsem "naštěstí" měla to štěstí, že jsem první rok s prvním dítětem mohla pracovat z domova, pak jsem měla druhé a mohla jsem s oběma zůstat 4 roky úplně doma a teprve pak jsem šla do práce, když už mohly být děti ve školce, nebo jsme si vypomohly s mojí kamarákou,kterou znám dobře, navíc v práci mi vychází hodně vstříc a určitě to každému takhle vyjít nemusí a do práce musí třeba hned apod., ale prostě si spíš myslím, že raději podpořit zaměstnavatele, aby se jim vyplatilo zaměstnávat i maminky na částečné úvazky, budovat při firmě školky apod.,než to řešit tak, že v tomhle ohledu se moc nezmění, zato uvolníme podmínky pro hlídání našich dětí, ... nevím.
Předchozí