Ale to chápu, ale jenom mi to celý nepřipadá jako nějaká obzvláštní výpomoc matkám. Tohle všechno s čím přichází už tady je a představa, že někdo bude legalizovat kamarádské hlídání mezi sousedkami je blbost a jak říkám, pokud to má být legální, tak už taková činost musí být zase vykonávaná podle jiných měřítek. Učitelka v MŠ k tomu musí mít vzdělání a musí s dětmi přes den dělat spoustu činností, které hlídací mamka nemusí a navíc je tu spousta nepředvídatelných událostí a ona nemá zastoupení, na rozdíl od učitelek v mateřské školce a když už tedy opustím téma, že je v takovém prostředí větší šance na třeba i zneužití dítěte, tak minimálně je to hlídání nespolehlivé v tom, že když nemůže hlídací matka, tak ty prostě nemůžeš do práce a to se ti ve školce nestane. Takže nastoupit do práce s tím, že máš hlídací mamku bych asi moc neriskovala. Ta hlídací matka si bude muset taky spoustu věcí zařídit a bude chtít mít někdy volno apod., bude nemocná a tohle všechno bude tvému zaměstnavateli asi úplně fuk. Takže kamarádské pohlídání, na které ale nemůžeš spoléhat ano, ale jako nabídka řešení problému zaměstnaných matek asi moc ne a jednoduše mi připadá platit za takové služby založené víceméně na "kamarádské bázi" scestný a jako řešení nedomyšlený. Ministerstvo asi každou takovou matku může těžko prověřovat, to je jasný nesmysl, ale tak by taky neměl nikdo odsud s takovým nápadem hlídání přicházet. Ještě k tý Kuřimi to byla fakt pouze nadsázka a rýpnutí, protože se mi to tam prostě v tu chvíli chtělo napsat a už bych to opustila. Ve svý podstatě mě to už může být jedno, já jsem si to jako většina ostatních pracujích maminek taky nějak svépomocí vždycky musela pořešit a vyřešit, tak aby jsme byli spokojený všichni a nikdy ani teď nečekám, že někdo za nás bude něco řešit nebo dohlížet, ale tobě třeba nevadí, že tam nejsou na tenhle typ hlídání kladené vůbec žádné nároky a podmínky? Že v podstatě každý, kdo se umí dostatečně důvěryhodně tvářit ti může "legálně" hlídat děti?
Předchozí