Když se toho pořád tak držíš, tak to, že tam pracuje skutečně paní, která do Klokánku volala a činila nátlak není výmysl, ale skutečnost a na základě toho jsem to do příspěvku napsala v kontextu, že tak jako si ministerstvo neuhlídá svoje zaměstnance a ani to nejde, tak my rodiče si nemůžeme úplně uhlídat lidi, kteří se ti starají o děti a já, že si myslím, že uvolňovat podmínky pro podnikání v téhle oblasti, ve smyslu, že nebudou ani nijak moc prověřováni, ani kvalifikováni apod. mi nepřijde dobré. Raději přísnější pravidla, než moc volná. Původní nápad může být třeba s dobrým úmyslem, ale ve škole bys taky nechtěla pro dítě učitelku, která k tomu nemá vzdělání apod. Podle mě to nemůže být tak, že může pohlídat dítě kdokoli, pokud to má být oficiální a legální zaměstnání. Opravdu už toho ale nechme, já bych to denní matkou neřešila, ty ano, nemůžeme se shodnout, je to naše právo. Říkám to navzdory tomu, že sama často hlídám kamarádkám a ony mě děti, jako vzájemnou výpomoc a tak to má zůstat. Jestli je to výpomoc, tak nevím proč bychom si měly mezi sebou platit a pokud to má někdo jako povolání, tak jako každý jiný v jiném zaměstnání k tomu musí mít odpovídající vzdělání, praxi atd., taky tě nevezmou někam do práce jenom proto, že řekneš, že by tě to asi bavilo a že to asi zvládneš. Když už to jdeš dělat, tak musíš za sebou mít odpovídající praxi, popř. odpovídající vzdělání aj., tak co je divného na tom, že já se divím, že po někom, kdo má hlídat to nejcennější, co máš, by to nikdo neměl požadovat?
Předchozí