Já osobně jsem byla na jednom UTZ ve 12 týdnu, kvůli diagnostikování těhotenství. Já sice věděla, že jsem těhotná, ale Dr. se po prohmatání břicha jen tak zamyslela, neřekla ani A a pak mě požádala abych si šla lehnout k UTZ a ejhle najednou jsem byla těhulka
.
Co se týká vývojových vad ať už léčitelných nebo neléčitelných tak to je věcí rodičů zda kvůli tomu na UTZ chtějí nebo nechtějí jít. Já nebyla a nijak mě to nechybí ani nestresuje.
K určování stáří bříško-miminka podle UTZ: moje UTZ není ani v průkazce zaznamenané a přitom docela přesně odpovídalo datu početí. Škoda. Zato je tam pečlivě zaznamené datum moji poslední MS ač je smyšlené.
K vlivu UTZ na miminko - no nic není bez úplného vlivu, že?! Ale zjištění zda není těhu mimoděložní, vícečetné, uložení placenty atp. ...... to si musí každý sám se sebou jak to má nastavené. Nejspíš je blbost strašit mamči, že UTZ škodí anebo naopak, že škodí miminku když na něj nejdou. Fakt je, že já sama "beru" krátký UTZ sloužící ke zjištění toho co potřebuji vědět za prospěšný, ale nějakou dlouhou pokoukanou pro radost bych si pro jistotu nedovolila. A to bez čtení studii, prostě to tak mám. A mimochodem mě je UTZ pěkně nepříjemnej, jak ten vnitřní tak ten tlačící na břicho.