Milá Deniso S., dokážu si představit jak se cítíte, sama jsem podobnou situací prošla.
Když bylo mému prvnímu synovi 2 roky, narodil se nám druhý. Naprosto skvělé pohodové miminko, jenže po několika dnech po příchodu z porodnice začal být náš Tomik více plačtivý a postupně se jeho plačtivost zvyšovala a intenzita byla taková, že jsem vždy měla strach, co se mu stalo.Když jsem mohla, nosila jsem ho v šátku,chovala ho... vařila jsem a držela ho druhou rukou v náručí, když jsem potřebovala např. slít brambory - tedy obě ruce a položila jsem ho strhl se obrovský křik. Vše dosáhlo vrcholu kolem 4-5. měsíce, kdy těžce nesl jakýkoliv můj odchod (do obchodu, na cvičení se starším synem...)POzději byl schopen aspoň chvíli vydržet pouze s tatínkem (nic jiného mu nezbylo).
Nespal. Když usnul přes den, tak vydržel max. 1/2 hodiny dopoledne i odpol., v noci se budil často, po půlnoci po hodině,od 3 hodin po půlhodině, někdy poplakával třeba od 4,30 do 6 do rána, pak nachvíli usnul.Jenže to už vstával zase starší syn.Byla jsem úplně vyčerpaná a strašně nevyspalá i přesto, že jsem k postýlce v noci nevstávala a Tomika jsem měla u sebe v posteli( většinou se sám na mě úplně namáčknul, někdy ho to uklidnilo k ránu už většinou ne).Nebudu dál popisovat podrobnosti, zkrátka po několika měsících jsem se odhodlala a navštívila paní doktorku - homeopatku. Ta si nechala dopodrobna vylíčit okolnosti těhotenství, porodu, Tomikových zvyklostí, kdy a jak pláče a jiných jeho projevů a chování (co se tak dají u 11 měsíčního dítěte posoudit) a doporučila mi pro něj homeopatický lék. Situace se zklidňovala postupně, nejdříve byl méňe plačtivý přes den a SPAL 1-1,5 hodiny 2x denně !!! jak úžasné po těch měsících křiku. A pak se vylepšil i noční spánek. Cca po 14 dnech od podání léku jsem najednou zase zjistila,jaké to je spát 2 více hodin v kuse. Tomik prospí většinou noc ve své postýlce, vstávám k němu tak 1-2x, Mám doma spokojenýho, veselýho a odpočinutýho Tomíka a ten zase zrovna takovou maminku. :)
S přáním spokojených dětí Kaččka
Předchozí