| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Co dělám pro to, aby z Míši nebyl alergik

Zdislavo, tak jak to podáváš, vypadá, že je to vlastně všecko jedno, protože se dají preventivními opatřeními "jen" mírnit příznaky, ale ono to jedno není.
Alergickou vlohu dítěti neupářeš, ale to, zda se projeví a v jaké míře, je fakt dané mimo jiné i působením prostředí. A mně není jedno, jestli moje dítě bude mít jen slabou sennou rýmu dva týdny v roce, nebo jestli bude mít dva astmatické záchvaty týdně celý rok.
Není mi jedno, jestli bude mít takovou formu alergie, která mu prakticky nebude omezovat život, nebo jestli bude mít něco fakt těžkého.
Alergické vlohy dítě nezbavíš, pokud je vloha silná, projevům alergie nezabráníš, ale jaké jsou ty projevy, to je strašně důležité.
Píšu to jako alergička a matka alergického dítěte.
Nechci vidět, jak by Verča vypadala, kdybych podlehla doporučením mé maminky ohledně pomeranče ve třech měsících, mé pediatričky ohledně UM dokonce v ne-HA úpravě v 6 týdnech... na ní bylo dokonce v kojeneckém věku vidět velmi přesně, jak ta opatření zabírají - pokud jsem něco porušila, osypala se. Pokud ne, vypadala jako naprosto zdravé dítě...
Potom si prošla obdobím astmatu, dneska dýchátka sice vlastní, ale na rozdíl od doby před pár lety je bere snad dva týdny v roce a možná dva měsíce za rok užívá Zyrtec - jinak je naprosto OK.
A jistě k tomu přispělo i to, že jsem se snažila nic jí "nepřidávat".
P.S. sterilní domácnost skutečně nemáme a nikdy jsme neměli ;), a bydlíme se psem. Na něj není alergická, to se testovalo pravidelně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.