| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ubrečená Lucinka

Milá Deniso,
zažila jsem si s malým podobnou situaci, u nás naštěstí trvalo nejhorší období asi 7 měsíců. Bylo to úplně jak popisuješ, navíc malý měl a má strašně silný hlas, takže už v porodnici přeřval všechny mimina. Hodně jsem přemýšlela co jsem udělala špatně, proč tak plakal, ale na nic zásadního jsem nepřišla. Byl zdravý, a pokud nebyl u prsa nebo chvilku nespal, řval a nic mezi tím. Když jsem ho chovala, odstrkoval se ode mě co síly měl. Byla jsem klidná, brala jsem to jako výzvu, že jednou to musí přestat a oba to spolu zvládnem. Ale bylo to období temna, kdy díky obrovské únavě z nevyspání jsem fungovala v jiném časoprostoru, stíral se mi rozdíl mezi dnem a nocí, protože nejdelší interval mezi kojením byl 2h ve dne v noci a po každým kojení následoval řev a 15min skákání s miminem, aby uslo na hoďku a půl v lepším případě. Nakonec se vyloupl do klidného a pohodového batolete, je moc šikovný a mentálně hodně napřed. Myslím, že ho štvala jeho fyzická nemohoucnost, jak začal sedět, okamžitě se začal stavět (chodil v 10.5 měsících) a zároveň ustával jeho pláč. Ovšem pořád je mamák a má tendence vynucovat si kňouráním. Prostě zjistil, že to na nás fungovalo a tak zkouší pokračovat dál. Je mistr v předvádění bolestných a ublíženeckých grimas. Postupně se ho snažíme upozorňovat, že takhle to s námi nepůjde. Taky si myslím, že ho bavilo s námi manipulovat, má tendence "šéfovat", občas si děláme legraci, že je rozenej klausík. I když už jsou to 2 roky, stále mám pachuť na jazyku při vzpomínce na tohle období. Uvažuji o druhém, vždycky jsem chtěla děti 3, ale v hlavě mi bliká varovná kontrolka :) Odmítám si myslet, že jsem byla špatnou mámou nebo věci dělala špatně, v té chvíli jsem věci dělala jak nejlépe jsem uměla a věřím, že jsi na tom stejně. Prostě některé dětičky si věci musí složitěji odžít a žádná z nás nemůže vědět, jestli se jí podaří tohle "dobrodružství" zažít nebo bude mít kliku a mine jí to. Z mé zkušenosti vím, že mě to neskutečně posílilo, sáhla jsem si na dno svých sil. A kdybych věděla co přijde, šla bych do toho znovu. Přeji Ti, aby jsi vše dobře zvládla, našla dostatek psychických i fyzických sil, a když budeš chtít, napiš na mejl.
Marla

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.