určitě je pravda ,že chci aby moje dítě bylo v pohodě a dělám proto vše,informací mám na rozdávání,myslím ,že by si je měli doplnit ti ,co s dětmi pracují.to ,že dítě málo vyhledává kolektiv nebo někdy odmítá pracovat na ukolu s ostatními dětmi ještě z něho autistu nedělá.my bysme byly autisti asi celá rodina,dcera málo mluvila,chodila po špičkách,peřina musela mít přesně všechny rohy v pravym uhlu a potom šla spát,dnes je jí čtrnáct v kolektivu,v učení ani v chování potíže nebyly,já společnost taky moc nevyhledávám a manžel už vůbec ne.tím spíš chci říci,že je velmi tenká hranice mezi tím,zda má dítě postižení a nebo je to dáno osobností dítěte.v dnešní době,kdy je nedostatek volnych mist v mš a učitelky většinou neví co je to autismus,vi možná, že je to postižení-tak dítě do normální mš těžko dostanete a ve speciální se vám mezi dětmi s DS nebo s jinym ment.postižením asi moc rozvíjet nebude.podotykam,že píšu jenom o svém problému a o svym dítěti,takže nemohu soudit maminky,které chtějí pro své dítě diagnozu v ráném věku,asi mají své duvody,píšu to ,protože tato společnost je velice malo informovana o tomto problému a spíš vám mnohdy ublíží než pomuže.
Předchozí