Jenže právě to "za nás" je docela podstatnej dodatek. Dneska už se každej normální rodič hodně bojí nejen o potomka (to snad bylo vždycky), ale když se dneska dítěti cokoli stane, tak aby se človek bál, že bude veřejně popotahovanej po soudech jak krminálník za odřený koleno a budou mu zkostnatělý starý panny hrozit odejmutím dítěte sociálkou. Já taky vyznávám názor, že chybama se člověk učí a desetkrát můžu dítěti říkat nesahej na to, pálí to - stejně dokud si nesáhne tak to nepochopí a nezapamatuje si to. Jenže v dnešní době ledasjakých rodičů-magorů nás tak preventivně hlídaj všichni kolem, že se vsadím, že být tahle situace před 25 lety, tak by snad mí rodiče (a s nimi 80% dalších) pomalu z kriminálu nevylezli a já skončil v děcáku. Jen abychom nedopadli jak v Americe, kde si hrajou na svobodu a soudí se přitom blbci každý s každým pro kdejakou kravinu. Za laškovný poplácání ženský po zadku tam jde chlap pomalu sedět - tady (v případě, že se to dotyčný nelíbí) dostane výchovnýho lepáka přes celou hubu a je to vyřešený bez soudních tahanic (pozn. já tento druh přátelského pozdravu nepraktikuji). I proto to asi spousta lidí přehání s tou bezpečností a nedovolí dětem skoro nic - ani pomáhat s domácími prácemi, aby snad nebyli popotahovaní za nucení ubohých dětí do práce.
Předchozí