chleba
Chleba i rohliky pecu kazdy tyden, nekdy i dvakrat. Neni to ze by mne to tak bavilo, ale nouze naucila Dalibora housti a mne peci housky jak rikavam. Nicmene, i lidi co prijedou z Ceska tak rikaji ze pecu lepsi chleba nez cesti pekari. Predevsim, do chlebase musi davat krome bile mouky i mouka zitna, jinak je to prakticky jenom veka....dal osobne vynechavam ten ocet. Davam na 2 salky zitne moukt 6 salku bile a nejvetsi trik je v tom poradne propracovat testo a hlavne odhadnout kolik vody tam dat aby testo bylo..jak rikam prijemne na ruce. Takze: 2 hrnicky zitne mouky
6 hrnicku bile
kvasek(ja nedelam kvasek, tady jsou rychlokyprici kvasnice, ktere jenom nasypy do suche mouky ale jak je to u vas to nevim
kmin
sul
voda
Musi se nechat kynout v mise aspon hodinu
Pecu v plynove troube na nizkych plechach 2 bochniky pri teplote 350 C, urcite v elektricke je to stejne.
Je to vynikajici chleba,pokud ho dobre udelate!
Odpovědět