Moc to nedramatizujte...
Spousta lidí nedá na máslo dopustit a margaríny haní. Nic ale není jen černé a bílé. Uvědomte si, že ne každý máslo (BKM a jiné složky mléka) může.
Co nechápu je, proč se margaríny vyrábí převážně jen z řepkového a slunečnicového oleje. Je tolik zdraví prospěšnějších a chutnějších olejů...
Co do složení, zase to tolik nedramatizujte. Vezmu třeba Perlu s vitamíny: voda, rostlinné oleje a tuky, sůl, emulgátor (mono- a diglyceridy mastných kyselin), aroma, kyselina citrónová, barvivo (beta-karoten), vitamíny.
Ohrnujete nos nad margaríny a pak si koupíte pečivo, kde jsou ty emulgátory taky. Navíc k tomu ještě enzymy, kypřidla, protihrudkující látky a pod.
Sušenky, oplatky plné ztužených tuků, převážně palmových, samý éčka, barviva...
Odpovědět