13.7.2014 15:28:46 Svinaci
Selský rozum!
Je to jednoduché, vezměte si na ruku kousek másla - rozteče se. A teď kousek margarinu - ani se nehne. Margarin nemusí být ani v lednici a pořád se chová stejně, jen si nedovedu představit, jak se s ním pere želudek a celý zbytek zažívacího trakktu, jen se všude nalepí. S máslem není problém. Mimochodem margarín ani neplesniví, což je fajn, ale co si mám myslet o "potravině", kterou nechce jíst ani plíseň? Máslo se vyrábí ztlučením mléka (myslím MLÉKA, ne tého bílého vodnatého hnusu, který v obchodech za mléko vydávají), vysráží se tuk a je to, ale zkoušeli jste smíchat vodu a olej? Buď potřebujete opravdu hodně času, síly a nebo chemie. Bez barviv a dochucovadel by margarín nikdo nevzal do úst, aniž by znovu neviděl to co už jednou snědl.
Máslo je prostě přírodní, margarín ani omylem a argument o veganství ani rozebírat nebudu. Při čtení podobných článků to chce používat selský rozum, byť nás marketingoví šamani vehementně přesvědčují o opaku.
Na chleba jedině máslo, margarín maximálně tak na panty u dveří...
Jo a k reklamám - kdyby v TV dostatečně dlouho tvrdili, že pojídání psích hovínek je dobré na pleť, tak je lidé začnou jíst.
Pěkný den! Karel
Odpovědět