21.10.2014 11:37:45 Jarmila
Zapoměli na jednu z alergií, a to dost podstatnou
Zapoměli na jednu z alergií, a to dost podstatnou. Pokud pijeme mléko ČERSTVÉ, má přece jen jiné složení. V mléce PASTERIZOVANÉM, které ale pijeme my, jsou jemné vysrážené vločky kaseinu a právě kasein je jednou z příčin dětských alergií na kravské mléko. Mělo to moje dítě ve věku cca 4-5 let a projevovalo se to olavými holenními kostmi. Bolesti byly tak silné, že dítě z bolesti lezlo po čtyřech, ani se na nohy nepostavilo. Lékaři to vzali tak, že jde o "růstové bolesti", které mívá hodně dětí. Takže jsme měli omezit pohyb, hlavně běh. No, zkuste to u tak malého živého dítěte! Bolesti nepřestávaly. Tak jsem měla dávat nejprve Paralen, Nepomohlo. Skončili jsme na doporučení 1x denně Brufen 450. Naštěstí jsem se v knize léčitele Janči dočetla, že jde o potravinovou alergii, při které se NESMÍ dávat dítku pasterizované mléko, jen čerstvé přímo od krávy. Kysané mléčné výrobky, pudinky a další nevadí, jen to "čerstvé" mléko. Bolesti zmizely jako mávnutím proutku a od té doby se neobjevily. Kdybych poslechla lékaře, měla jsem doma postižené dítě na vozíku, protože tak vysoké dávky Brufenu by zabily i vola, natož malé dítě.
Občas to proto píšu do různých blogů, aby maminky věděly, o co jde, když už to lékaři neřeší. Štve mne, že to nevědí a neřeší, protože je to z hlediska zdravého vývoje dětí dost závažná věc.
Pro rýpaly: to, že se mléko pasterizuje, je požadavek obchodu. Ještě v 19.století šlo mléko od krávy prakticky rovnou ke spotřebiteli, ale obchodníci s tím měli problém, protože brzo kyslo. Proto po objevu pasterizace začali mléko hromadně pasterizovat, protože v něm nejen zabili případné nežádoucí bakterie, ale významně prodloužili jeho trvanlivost.
Odpovědět