PR
Hodně zavádějící článek. Patřím k těm, komu alergii na bílkovinu prokázali. Po letech na dietě se to dost spravilo, hádám že se uzdravila střeva. Ovšem i nadále mám laktozovou intoleranci, zvládám kysané výrobky, některé sýry a nepasterizované nehomogenizované mléko. Ona i ta homogenizace muze dělat problémy. Problém je v tom, že běžné mléko je na hony vzdálené tomu, na které se adaptovali naši předci - krom všech těch technologických uprav je to i otázka krmiva - dnešní dojnice dostávají vědecky sestavené krmné dávky postavené z nemalé části na kukuřici, obilovinách, mlátu (a v jiných krajích i soje), aby při nepřirozeně vysoké dojivosti mělo mléko potřebný obsah bílkovin a dalších složek. Krávy našich předku žraly hlavně trávu. A tohle se prostě taky někde projevit musí.
Odpovědět