7.8.2015 10:23:37 Danča
Drobná chyba v krásném článku
Velmi krásný a poetický text. U nás doma stále husy a kachny máme a peří dereme. Jen tak pro radost, abychom zužitkovali, co dvůr dá. Chtěla jsem jen upozornit, že kačeny a husy nejde pařit horkou ani jinou vodou. Vodní ptáci mají peří promaštěné a voda po něm steče. A pokud už by se vám to podařilo, nelze zmáčené peří použít na draní. Škube se na sucho, paří se parou. Používám namočenou utěřku, kterou přiložím na husu a přežehlím starou žehličkou, pokud je napařovací, tím lépe. Pára pronikne až na kůži a peří jde snadno oškubat, aniž by bylo promáčené. Až když jsou více méně holé, dají se spařit a doškubat na mokro, ale spíše ty drobné chlupy, co na nich zbydou, se opalují nad ohněm.
Děkuji za krásné články a zdravím za moře z Českého ráje, Danča
Odpovědět