31.8.2007 20:44:35 LU,2děti
Re: Jak u batolete?
Víš Lilly, já také beru jako druhý rok života dítěte jako období přechodu na normální jídlo. Asi od roka a pol vařím jedno jídlo pro všechny a na talíři si to my velcí dochucujeme- malá ví že to pálí a nevyžaduje to.
Ale je fakt, že dnes je plno rodičů, kteří jsou alergici a mají strach, aby jejich děti na tom nebyli ještě hůř. Proto jsou některé maminy opatrné na to, co dětem dávají. A já je chápu, proto jsem byla ve svých radách opatrnější.A pokud je dítě skoro jen kojeno do roka, nemůžeš mu najednou uvařit guláš :-)
Na druhou stranu asi není dobré, když někdo dává dětem to co jí sám- a přitom je to jídlo z polotovarů, s glutamanem- zkrátka věci z pytlíku, z konzervy, přesolené uzeniny...(znám takové rodiny ze své blízkosti)
S prvním dítětem jsem to opravdu víc řešila. Když jsme ale byli na horách a místo restaurace byl na vrcholu jedině bufáč s ohřívaným párkem, tak jsem mu ho chtíc nechtíc musela dát. A on přežil - to mu byly dva roky:-)
Jinak dávám článku za pravdu- nad plným talířem ještě nikdo hlady neumřel! Myslím tím samozřejmě zdravé děti.
Odpovědět