18.7.2008 8:38:24 Tatchud 29 let, syn 2roky+4měsíce
Zdravá strava
Já, až do svých 19 let, zase nedokázal pochopit, co lidi vidí na kafi. Pak jsem začal v práci dělat 12 někdy až 16 hodin denně a bez kafete se to neobešlo, protože jsem se párkrát za volantem za jízdy prospal. Když jsem pak dělal obchoďáka, tak se přes všechny možné výmluvy do mne denně taky dostalo až 5-6 kafátek a dnes se to ustálilo na dvou, třech. Doma máme presovač - víceméně pro jen mne. Ty chutě se během let prostě mění a přestože jsem jako malý pivo měl každý týden minimálně decku - dnes ho piju víceméně jen v létě a mám jich týdně (ne přes léto - to naháním průměr na zimu, kdy nepiju skoro žádný) v průměru tak 2-3 kousky. Pokud je to alkoholismus, tak jsem alkoholik a jsem si tedy téměř jistý, že z prcka vyroste alkoholik takový jako já (i bez mé výuky).
Já třebas skoro ve svých třiceti letech zase ještě na rozdíl od mnoha dětí uvědomělých maminek neměl hamburger z McKačera ani podobných prodejen, a taky žiju.
Můj otec denně vypije min 4 piva a přesto je pravidelným zdravým dárcem krve (pivo má navíc vysloveně doporučeno od doktora kvůli kamenům - opravdu doktoři preferují a vyloženě jmenují Plzeň) - a že jsou tam hodně přísní (já dávat nesmím, kvůli lékům), občas si ho na odběr volají i mimo termíny. Ve slabým pivu problém nevidím (moje 76letá babička pije jedno denně a svým elánem strčila do kapsy kolikrát i mne), destiláty to je kapitola sama pro sebe (ty nemusím už pár let ani já - těch pár let kolem dvacátýho roku věku jsem si užil a vyrostl z toho jak z koloběžky).
Moje manželka má nízký tlak a nedávno jí při odběru (taky je dárce krve) nějak nemohli tlak naměřit a co myslíte že jí Dr. přikázal - ihned povinně kafe (před odběrem) - a polemizovat o tom, jestli káva zdravá je nebo není, můžeme taky donekonečna. Manželce taky doktoři doporučují na zvýšení tlaku, jako nezdravější cestu, po ránu kafe nebo malou štamprdli alkoholu (že by z ní chtěli vychovat závisláka?).
Osobně si myslím, že pokud chce v dnešní době někdo umřít opravdu zdravý - tak nesmí začít vůbec nic jíst a pít a rychle umřít na udušení (ve vzduchu toho svinstva taky poletuje dost).
Pozn. nejsem zaměstnanec pivovaru, ale jelikož jsem se v potravinářství pár let pohyboval, měl jsem možnost vidět zákulisí různých provozů (rybárny, zpracovny masa, pekárny, cukrárny, výrobny lahůdek-salátů, kuchyně i nóbl hotelů a již zmíněné pivovary). Jediný provozy, po kterých mne pak na pár týdnů nepřešla chuť na jejich výrobky, byly právě pivovary a pak školní kuchyně - tam je to extémě hlídaný (jiná věc je, že kvůli povinné absenci jakýchkoli dochucovadel, je to pro zmlsaného dospělého téměř nepoživatelné).
Docela by se divili všichni, co kupují "zdravé tmavé celozrnné" pečivo, jak se vlastně vyrábí a z čeho. Jak třeba vznikají borůvkové marmelády - asi by jste koukali na jakých stromech a v které zemi vlastně ty "borůvky" rostou. Já už po těhle zkušenostech věřím jen tomu, co si sám utrhnu ze stromu, nebo vytáhnu z králíkárny - ale, že bych třeba kvůli tomu přestal jíst sekanou? Raději mne ani náznakem nezajímá jak a z čeho ji vyrábí, protože mi výsledek chutná a po shlédnutí výroby, by to tak asi nezůstalo.
A právě proto jsem přesvědčen, že pivo většinu svinstva, co do sebe i v rádoby zdravých potravinách dostaneme, z těla vypláchne a pročistí trubky.
Nikoho nepřesvědčuji - jen informuji, ale kdo dělá v potravinářství, tak asi dobře ví, proč si řezník nikdy nekoupí nic z mletého maso (zase ale netuší proč si pekař nevezme koblih). Proto bych raději moc neřešil co jíst a nejíst - jezte a pijte na co máte chuť, protože s tím moc nenaděláte (pokud si nepěstujete vše sami a nežijete jen ze zrní, brambor a čisté vodu z vlastní schválené studny).
Odpovědět