8.2.2012 8:52:56 Suza + dvě princezny
Re: Cibule pokaždé jinak
Cibulová omáčka
suroviny na omáčku:
3 středně velké cibule
40g másla
lžíce oleje
1-2lžíce hladké mouky
0,5l hovězího vývaru (domácího)
sůl
Cibuli nakrájejte na osminky. V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a cibuli osmahněte dorůžova a pak na mírném plameni pomalu za občasného míchání opékejte asi 15 min, až cibule zezlátne.
Přidejte mouku a míchejte ještě 2-3minuty, dokud mouka nenasákne tukem a nezezlátne. Zalijte studeným vývarem a dobře rozmíchejte. Vařte ještě 15minut a pak rozmixujte. Podávejte s houskovým knedlíkem a masem z vývaru.
Já jsem použila na vývar hovězí přední s kostí, co běžně kupuji na polévku. Jenom jsem ho tam dala trochu víc, aby ho bylo dost k obědu.
Chutnala i dětem!
Odpovědět