Re: Tipy na pečení beránků
Olivový chlebíček peču většinou podle Bali - osvědčený recept (má tam dva různé, můžeš si vybrat, fungují oba) http://olivovakucharka.webgarden.cz/varime-s-olivami/olivovy-chlebicek-1-pain-aux.html
Nádivku dělám stejně jako každý, od oka.
zhruba takto
Uvaříme uzené maso doměkka. Dobré je
uvařit též kousek vepřového masa, kombinace
s uzeným je pak chutnější. Malou cuketu
nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme
vypotit. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a
v hluboké míse zalijeme horkým mlékem smíchaným s trochou rozpuštěného másla.
Maso nakrájíme na kostičky. Z cukety slijeme
vodu. Mladé omyté kopřivy nasekáme (v
rukavicích, nebo si na ruku navlékneme
mikrotenový sáček), nakrájíme petržel,čerstvý popenec a oregano. Vše
přidáme k namočeným rohlíkům. Přimícháme
čerstvá vajíčka (buď celá, nebo z bílků ušleháme sníh - mně ale vích chutná "hutná" nádivka bez sněhu), osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek (cca 10 strouhnutí). Pokud jsme neměli
oregano, přidáme majoránku. Dobře promícháme, je-li hmota moc hustá, zředíme mlékem nebo
vepřovým vývarem, je-li řídká, zahustíme strouhankou - hmota by měla být
hustá asi jako ovesná kaše. Nalijeme do dobře (nejlépe sádlem) vymazané zapékací mísy. Povrch
poklademe vločkami sádla a pečeme v troubě při 170°. Servírujeme teplé či studené, obložené zeleninou.
Kaštanovou mouku teda tu v naší pidi prodejně podle mě nevedou, hledala jsem tam bezlepkové mouky a prd. Ale kouknu někdy v nějaké větší, až budu mít cestu do centra.
Odpovědět