Re: Tipy na pečení beránků
Beránek Negro
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na velkou formu potřebujeme: 5 vajec200 g moučkového cukru,200 g másla nebo Hery,120 ml smetany,30 g kakaa,1/2 lžičky skořice,280 g polohrubé mouky,kypřící prášek do pečiva,máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formyTroubu vyhřejeme na 160 °C.Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
POSTUP PŘÍPRAVY
Smetanu svaříme s kakaem a skořicí a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem a žloutky utřeme (vyšleháme) do jemné pěny, smícháme s kakaovou smetanou, vmícháme mouku s kypřícím práškem a na úplný závěr vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nemícháme spíš obracíme.
Těstem naplníme formu (objemnější část), přiklopíme a pečeme 50–60 minut.
Po vyjmutí z trouby vrchní část formy odklopíme a necháme zchladnout, teprve pak beránka z formy vyjmeme.
Tenhle nám fakt chutná, není to moc dusivka.
Nádivku dělám podobně jako Angrešt, akorát bez majoránky a oregána (to mi v tom nechutná), dávám mraky zelenýho (kopřivy, petržel, pažitku) a místo oříšku, dávám muškátový květ a přidávám spařené a oloupané mandle.
Odpovědět