11.2.2013 14:27:07 Winky
Re: Dort se šlehačkou a jahodami
normálně bych upekla piškotový korpus (nebo kakaový piškot - prostě tmavou verzi), a na to bych umíchala krém z 1 tvarohu (měkký tučný vanička), 1 zakysanky a 1 ušlehané smetany 33%, dává se do toho buď ztužovač (při šlehání šlehačky), nebo želatina (podle návodu, pak se do té rozpuštěné želatiny dá lžíce toho tvarohovo-smetanového a pak teprve se to zamíchá se zbytkem).
Dortový korpus obalit alobalem (utvořit "rantl" alias obrubníček

, na korpus naskládat celé jahody špičkou nahoru, na to nalít smetanový tvaroh, uhladit povrch a dát do lednice ztuhnout. Pak je to ještě možné před podáváním pocákat čoko polevou, nebo přes šablonu posypat kakaem. Jo a líp to vypadá, když se dělá v menší formě (dort menšího průměru), krém udělá vyšší vrstvu. Na klasický průměr dortu bych dala radši 2 šlehačky k tomu tvarohu a zakysance.
Je teda fakt, že je to "studený" moučník a dělám ho v létě, případně místo jahod jsou skvělé borůvky nebo maliny, nebo klidně všechno tohle ovoce dohromady.
Odpovědět