Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lenka Pražanda | 128023 |
19.3.2018 10:01:18
Opravdu nepokládá marcipán na šlehačku. Je tam plát korpusu.
"Šlehačku urovnám a uhladím, aby tvořila kopeček. Nakonec nahoru položím poslední piškotový plát, přimáčknu ho ke šlehačce a dort vytvaruji, aby byl nahoře oblý. 7.Odloženým zbytkem šlehačky celý dort obmažu a zarovnám, ale jen tenkou vrstvou. Rozválím si marcipán, celý dort jím potáhnu, uhladím a přebytečnou hmotu odříznu rádýlkem. I na obrázku je vidět, že pod marcipánem je těsto. http://kousekdortu.cz/wp-content/uploads/prinsestarta_narizly1.jpg |
Pippi | 108434 |
16.3.2018 17:09:52
https://kousekdortu.cz/princeznin-dort/
|
Pippi | 108434 |
16.3.2018 17:01:23
A ten princeznin dort je take obmazany slehackou
|
Pippi | 108434 |
16.3.2018 16:46:50
Ale ona potahuje marcipánem. On opravdu není marcipán jako marcipán, já kupuji marcipán přímo v cukrárně, není sice tak levný jako třeba v Dortisimu nebo v Tescu, ale chuť je neporovnatelná.
|
Pippi | 108434 |
16.3.2018 16:45:01
myslela jsem tady https://kousekdortu.cz/marcipanove-dortiky-s-boruvkami/ jsou to sice malé dortíky,ale zase je pod marcipánem šlehačky hodně.
|
Inka. | 141843 |
16.3.2018 16:02:50
Jo princezna je rovnou na šlehačce marcipán. Recept je myslím na apettit.
|
Eudo | 146355 |
16.3.2018 15:48:03
https://www.arla.se/recept/prinsesstarta/
slehacka primo pod marcipanovym potahem. Dort se muze koupit i par dni stary (se slevou), cili marcipan se nerozpusti. |
Muumi ++++ | 41406 |
16.3.2018 14:30:16
Prinsesstårta? Ten švédský zelený? Tam je marcipán a pod ním šlehačka.
|
Lenka Pražanda | 128023 |
16.3.2018 14:03:42
Přesně tak. A mezi marcipánem a šlehačkou má vždy tenký plát korpusu. Prostě mě to zarazilo. Pippi ten příspěvek napsala jako hotovku Ono je vidět i na fotkách, že marcipán neleží přímo na šlehačce.
Ale napadlo mě, že třeba pravý marcipán to snese |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
16.3.2018 13:37:37
sama autorka webu píše: "Pokud potahujete něčím jiným než pravým mandlovým marcipánem, nedoporučují se pod potah krémy se smetanou, tvarohem apod., prý se pak potahovací hmota roztéká. Pokud byste takovými krémy chtěli dort plnit, můžete tak učinit, ale je třeba pak na okrajích udělat mantinely z jiného, bezpečného krému, a tím i celý dort pomazat."
a popravdě málokterý "marcipán" bych považovala za pravý marcipán |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.