Re: Jakou kávu upřednostňujete?
Turek (když pomineme zcela zavádějící název, s tureckou přípravou kávy nic společného nemá) je regulérní metoda přípravy kávy.
Sama ji sice v oblibě nemám, protože mi nevyhovuje vysoký obsah tříslovin v ní, ale chápu, že pro někoho to může být metoda vyhovující.
Z hlediska zdravotního není zrovna ideální metodou, protože dlouhým kontaktem kávového nápoje s lógrem se vylouhují látky dráždící žaludek. Proto tento způsob přípravy kávy prostým zalitím horkou vodou je vhodnější kombinovat s odstraněním lógru - buď přefiltrovat přes kávový filtr, nebo použít frenchpress a lógr z kávy "vytlačit" pístem.
Jinak k míchaným kávovým směsím - také je nemám moc v lásce (obvykle slouží k tomu, aby se do nich "schovala" nějaká méně kvalitní káva, kterou ta kvalitnější dokáže v chuti přebít). Proto si kupuju jen jednodruhovou kávu.
Odpovědět