20.9.2013 17:28:16 Ropucha + 2 ropušata
Re: 11-ti letý syn má celulitidu
Bílé pečivo - rohlíky, chleba jen vyjímečně, bábovku, crosant, bílou bagetu.
Maso všech druhů, brambory, rýži, těstoviny, vajíčka, mrkev, pažitku, petržel zelenou, ale v polévce. Květák jen smažený, brokolici dušenou s vajíčkem, šunku, mléko ve formě kakaa, pudink, krupicovou kaši, knedlíky.
Jitys, jak už jsem psala, já bych se odpíchla od toho masa.
Máš nekonečně možností úprav a kombinací s bramborami, rýží a těstovinami.
Můžeš do těch jídel zkoušet zakomponovávat různou zeleninu, po troškách, třeba se syn časem na nějakou chytne. A i kdyby ne, pořád je maso + brambory lepší varianta než hromady pečiva s máslem.
Kakao, krupicovou kaši, pudink a knedlíky bych vyřadila a nechala jen jako výjimečnou pochutinu. To samé bílé pečivo, dávat jen výjimečně, jinak zkoušet tmavé. Nevěřím, že by nějaký druh tmavého pečiva ze všech, které jsou k mání, syn nesnědl. Co třeba toust z tmavého chleba?
A polévky, přesně jak psala mandelinka, když rozmixuješ do hladka a dobře ochutíš kořením a bylinkami, třeba i smetanou, syn nebude mít ani tušení, kolik zeleniny (a třeba i luštěnin) snědl! Praktikuji to tak běžně.
A hlavně bych synovi příiš nepodléhala - nevycházej mu vstříc ve všem, na co má kdy chuť. Musíš mu ten jídelníček korigovat podle svého rozumu, ne jen podle jeho chutí.
Odpovědět