| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Pití a nápoje

7.2.2014 22:54:06 Žluťásek.

Re: Kyška

Můžeš nechat buď přirozeně zkysnout, ale je riskantní, jestli se to povede a namnoží se ty správný bakterie. To se dělá tak, že se nechá mlíko při pokojovce, dokud není chuťově odpovídající. Stará rada je, přidat do mlíka kůrku z chleba, zkysne prý pak dřív.
Já to osobně nedělám, i když dřív jsem s tím taky experimentovala.
Další možnost je naočkovat koupenými sušenými kulturami. Skladují se většinou v mrazáku, vydrží tak dlouho, vždy se naočkuje malé množství mléka, kterým se pak naočkuje větší množství, z něj se pak zase schová na přístě, atd. a tím je nižší spotřeba kultury.
No, a nebo zkusit kefírovou houbičku, když se člověk ptá, tak většinou najde někoho, kdo ji má doma nadbytek, ale dá se sehnat i přes internet.

Očkovat koupeným podmáslím/zákysem/kefírem jsem zkoušela bez valného výsledku.
Odpovědět
Průběh diskuze (13 názorů)
Téma: Kyška z domácího mléka  7.2.2014 22:5
*Re: Kyška Žluťásek. 7.2.2014 22:39
**Re: Kyška  7.2.2014 22:46
***Re: Kyška Žluťásek. 7.2.2014 22:54
****Re: Kyška  7.2.2014 22:57
*Re: Kyška Meta 8.2.2014 7:36
**Re: Kyška  8.2.2014 9:31
***Re: Kyška Inaaa 8.2.2014 16:25
*Re: Kyška Simeona+3 8.2.2014 17:20
**Re: Kyška  8.2.2014 18:6
*Re: Kyška Jája 8.2.2014 23:31
**Re: Kyška  9.2.2014 8:43
*Re: Kyška z domácího mléka Irena 17.7.2014 14:32


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.