7.2.2014 22:54:06 Žluťásek.
Re: Kyška
Můžeš nechat buď přirozeně zkysnout, ale je riskantní, jestli se to povede a namnoží se ty správný bakterie. To se dělá tak, že se nechá mlíko při pokojovce, dokud není chuťově odpovídající. Stará rada je, přidat do mlíka kůrku z chleba, zkysne prý pak dřív.
Já to osobně nedělám, i když dřív jsem s tím taky experimentovala.
Další možnost je naočkovat koupenými sušenými kulturami. Skladují se většinou v mrazáku, vydrží tak dlouho, vždy se naočkuje malé množství mléka, kterým se pak naočkuje větší množství, z něj se pak zase schová na přístě, atd. a tím je nižší spotřeba kultury.
No, a nebo zkusit kefírovou houbičku, když se člověk ptá, tak většinou najde někoho, kdo ji má doma nadbytek, ale dá se sehnat i přes internet.
Očkovat koupeným podmáslím/zákysem/kefírem jsem zkoušela bez valného výsledku.
Odpovědět