15.7.2014 19:10:13 Blank zero
Re: Snídaně (švédské stoly) a svačina s sebou
Do restaurací v Čechách se snažím nechodit, důvodů je celá řada. Vaření z polotovarů, nekvalitní suroviny atd. - vše co třeba pranýřuje Pohlreich. Nevidím zásadní problém, když někdo vaří tímto stylem doma pro sebe. Prostě není kuchař, chce mít rychle hotovo, protože lepší teplá večeře než chleba se salámem. Pak různé šizení, u piva pod míru, neochotný až hrubý personál, nakonec i vysoké ceny.
Do restaurace v Čechách, tak naposledy jsem tak byl, když v dosahu pracoviště nebyla jiná jídelna. Kuchyňka v práci byla, ale chtěl jsem i vypadnou ven a ne být i v době, která není pracovní, s lidmi z práce. V práci má člověk víc možností, nosit si z domova, koupit něco v obchodě, jít na teplé jídlo do nějaké jídelny či jídelního řetězce a taky ty restaurace. Těm se snažím vyhýbat, důvodem je i čas, který v restauraci je delší než třeba v té jídelně.
Čeští číšníci si navíc často dovolí, co v Německu by si nikdy nedovolili. A třeba v tom Německu Němci spropitné moc nedávají.
Odpovědět