Re: Snídaně (švédské stoly) a svačina s sebou
Eeko,
ale tady dosud nepadlo ani slovo o tom, že ten člověk MLUVÍ o tom, že se živí dovezeným salámem.
Monty psala, že za buranský považuje už sám fakt, že to DĚLÁ.
Jak je k tématu relevantní, že znáš samý lidi, co si rádi dojdou na večerní procházku s jídlem? Já to dělám taky tak, ale řeč je pořád o tom, zda je přijatelný to NEDĚLAT, když někdo nemá tu potřebu (což si myslím, že bezesporu je).
"Monty nepsala o tom, ze ma nekdo vyklopit penize na drevo za neco, co nechce...psala, ze pokud nekdo jede do hotelu, ktery nabizi sluzby (a naopak nenabizi moznost self catering) a do oblasti,ktera nabizi sluzby, ze kterych mistni populace vyziva, tak je lehce proti nepsanemu dekoru si varit pokoutne na pokoji. Tot vse."
Ale zase - vůbec nebyla řeč o tom, zda by si tam VAŘIL (spousta pokojů na vaření není zařízená a pak by to tam člověk asi dělat neměl), řeč je celou dobu o tom, že v tom pokoji pojídá nějaké potraviny (zakoupené v krámě buď v ČR, nebo v té zemi). Pro Monty je to pojídání samo o sobě přijatelné, pokud si ty suroviny koupil tam, nepřijatelné je to pro ni jen tehdy, když si je přiveze z ČR. Takže ani Monty evidentně nevnímá self-catering a samotný fakt, že jíš na pokoji, za nic špatného.
Re spropitné - to dávám bez řečí, ale beru to tak, že ti lidi mají normální (i když nízký) plat a tohle je pro ně vítané přilepšení. Nemyslím, že by bylo legální, aby jim zaměstnavatel nedával nic a nechával je pracovat zdarma, a upřímně řečeno se mi ten americký způsob, že jim dá minimální mzdu a zbytek si musí vydělat na dýšku, vůbec nelíbí, protože vlastně pro Tebe jako zákazníka opticky snižuje ceny v té restauraci, zatímco ve skutečnosti musíš zaplatit víc, a přenáší odpovědnost, kterou by měl nést sám, na toho číšníka.
Ale pokud někdy pojedu do Ameriky a budu tohle vědět, tak tomu číšníkovi dám dýško podle tamějších zvyklostí, v tomto považuji za samozřejmé, že se přizpůsobím, i když mi samotný ten systém nesedí.
Odpovědět