23.12.2014 8:13:54 Filip T.
Re: Pršut x schwarzwaldská šunka
Pršut se dělá tak, že se maso naloží do soli, až celý zrůžoví, pak se pověsí do průvanu, třeba na půdu. Neudí se, konzervuje se jen solí. Stačí ho mít v chladnu - ve špajzu - nebo v lednici. Balkánskej pršut se ale u nás nesežene.
Kupovanej bude asi buď slovinskej nebo případně z nějakejch jinejch jižních zemí (španělskej?), tipoval bych, že bude krájenej na plátky. Každopádně na chleba pršut ne, je slanej - pokud je to opravdu pršut. Spíš na ty chlebíčky, šel by dohromady třeba s olivama, prostě s jinou výraznou chutí. Jinak se obvykle dává k pití - k vínu, kořalce - doporučuju, s nějakým dobrým sýrem ideální kombinace.
Odpovědět