16.4.2015 22:05:36 Lei
Re: Sezonní bedýnka a co teď s ní...
Mňam, zní to výborně jarně
.
Z česneku medvědího udělej pesto, recept najdeš na internetu a vydrží ti hodně dlouho, můžeš postupně odebírat. Kamarádka dokonce jen mačká listy hodně natěsno do skleničky úplně bez ničeho a odebírá a prý se také nekazí. Já budu pesto dělat zrovna o víkendu.
Rukolu do salátu nebo na pizzu. A do toho pesta.
Naťovou cibulku třeba do šťouchaných brambor, tam se jí dá vecpat dost, nebo do jarní nádivky. Na chleba se sádlem ;-).
Kolik máš chřestu? Výborné je rizoto, k tomu by šel ten rukolový salát
. No a klasika je chřest vařený s holandskou omáčkou a bramborem. Chřestu není nikdy dost.
Topinambury jako polívku, zrovna dnes jsem ji jedla - krémovou, jako dýňovou nebo celerovou. Upéct v troubě poolejované, k tomu nějaký dip ostřejší (třeba zrovna s tím medvědím česnekem) a děti by ti měly utrhat ruce. Nebo nasyrovo chřoupat, na plátky do salátu.
Odpovědět