16.4.2015 22:16:16 Anni&Annika
Re: Sezonní bedýnka a co teď s ní...
pokud budes chrest dlouho skladovat, bude odspoda vysychat. Pak je drevnaty. Vem konec mezi prsty a zapruz. Tam co se zlomi je prechod mezi tim drevnatym a stavnatym.
Chrest umyj, konce olamej, oloupej ho a pokud nemas hrnec na chcest, poloz slupky na dno nizkeho hrnce, na to poloz chrest a podlej vodou /jen do vysky tech slupek/. Zakapni citronem a pridej trochu cukru cukru /ani ne pul lzicky/ a trochu soli, prikrej, a var v te pare do mekka. Je to za chvili. Pak podavej kako prilohu k bramboram a opecene sunce s holandskou omackou. Ja teda mam rada klasiku. Misto sunky rizek.
Z vody a tech koncu udelej polevku. Zahusti jiskou, zalej smetanou dosol. K tomu vzdycky opecu toust.
Odpovědět