13.9.2015 22:08:06 Inka.
Re: Co z dýně?
Šafránové rizoto.
Ingredience:
1/2 máslové dýně
1,5 hrnku rýže Arborio
1/2 lžičky šafránu
hrst šalvěje
vývar dle potřeby ( kuřecí či zeleninový)
150g parmazánu
2 stroužky česneku
olivový olej
Dýni nakrájenou na malé kostky orestujeme spolu s rýží na olivovém oleji, přidáme drcený a pokrájený česnek a nasekanou šalvěj. Zalijeme trochou vývaru a přiléváme dle potřeby, jak bude rýže nabývat ( nesmí ve vývaru plavat). Občas nesmíme zapomenout promíchat. Šafrán si rozmícháme v troše vody a přilijeme k rizotu. Osolíme a opepříme nejlépe barevným pepřem. Hned jak je rýže měkká přidáme oříšek másla a nastrouhaný parmazán. Vše pořádně promícháme a můžeme podávat.
http://babetinovareni.blogspot.cz/2015/03/safranove-rizoto-s-dyni-salveji.html
Odpovědět