Re: Trvanlivost bramborové kaše
K nejrychleji se kazícím vařeným potravinám patří rýže, těstoviny, brambory... pokud nejsou v kyselém prostředí (tj. sushi rýže se kvůli tomu okyseluje rýžovým octem, bramborový salát i těstovinový salát se okyseluje citronem a octem...). tj, kaše od čtvrka je už prakticky stoprocentně kolonizovaná "posernými" bakteriemi. Ty se ovšem ničí dostatečnou teplotou po dostatečnou dobu. Jejich činností už mohly vzniknout i nějaké produkty degradace škrobu a bílkovin (to se celkem slušně pozná čichem a chutí) - většina z nich není škodlivá po uvaření. Ale mohly tam kolonizovat už i plísně a jejich toxiny se tepelnou úpravou neničí. Takže kaši od čtvrtka bych já už vyhodila, to už je vážně tuze dlouho. Umím si představit tak ještě max. sobotní, dejme tomu, s pořádnou tepelnou úpravou.
Odpovědět