Co si pamatuji, tak v článku bylo, že máslo kromě NAsycených mastných kyselin obsahuje i transmastné NEnasycené kyseliny, které vznikají v bachoru přežvýkavců působením určitých bakterií. Řádově se jedná o jednotky procent. Vznikají prý z toho konjugáty cis a trans NEnasycených mastných kyselin, které měli příznivé účinky na metabolismus tuků a imunitu. Bohužel to nedokážu dohledat, ale pamatuju si to, protože mne to zaujalo.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.