27.6.2016 13:07:00 Mapat
Re: Domácí ochucené jogurty
Musím říct, že kdykoliv jsem zkusila nějaký takový jogurt na topení, nebo pod peřinou, tak mi vyšla taková slizovitá hmota, sice kyselá, ale divně kyselá a navíc to bylo řídké. Takže nedám dopustit na jogurtovač. Ale zakladatelka asi neřeší jak udělat jogurt, nýbrž čím ho ochutit.
Někdo uváděl pečený čaj, ten nám taky chutná a teda obyčejná marmeláda taky nezaujala, ale když je fakt dobrá, tak je vzata na milost. Třeba ta francouzská, co je sladěná jen šťávou. Akorát je pekelně drahá. Dala bych trochu marmelády na vůni a dosladila sirupem (agávový, rýžový) a pokud je cílem snížení cukru, tak bych postupně sladila míň a míň. Potřeba sladké chuti je hodně o zvyku.
Odpovědět