Re: Borůvková marmeláda bez želírovacího cukru
Můžu vřele doporučit následující postup: http://www.maskrtnica.cz/dzem-a-ja/
Mám vyzkoušeno z různých druhů ovoce, nevidím důvod, proč by to nešlo i s borůvkami. Vtip je v tom, že se ovoce nejprve prosype cukrem a nechá do druhého dne v lednici - pustí spoustu voňavé šťávy. Druhý den se postupně odebírá menší množství a rychle odpařuje na pánvi. Od té doby, co jsem vyzkoušela, jiný už nedělám - jde to opravdu rychle, výsledek je úžasný a hustotu si můžeš regulovat délkou vaření. Vyhovuje mi taky, že si můžu přípravu rozfázovat a dělat to postupně. Množství cukru je lepší si upravit podle chuti, když je ovoce hodně sladké, stačí i méně.
Druhá možnost by byla zkusit přírodní pektin, vyrobený z citrusových plodů. S tím nemám osobní zkušenost, ale prodává se různě v e-shopech.
Odpovědět