6.1.2017 15:50:05 jentakj
Re: Ovoce sušené mrazem
Doma to neuděláš
Ovoce sušené mrazem, takzvanou lyofilizací. Ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje - voda se mění v páru a nemrzne . Díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy. Takto vysušené potraviny, jsou oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky).
Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:
•Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
•Jsou zachovány vitamíny a minerály.
•Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.
•Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce
Odpovědět