| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

6.1.2017 15:50:05 jentakj

Re: Ovoce sušené mrazem

Doma to neuděláš
Ovoce sušené mrazem, takzvanou lyofilizací. Ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje - voda se mění v páru a nemrzne . Díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy. Takto vysušené potraviny, jsou oproti běžnému sušení 100% přírodní a bez přidaného cukru. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky).

Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:

•Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.


•Jsou zachovány vitamíny a minerály.


•Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.


•Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce

Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Téma: Ovoce sušené mrazem kopretinka3 6.1.2017 14:55
*Re: Ovoce sušené mrazem Tečka. 6.1.2017 15:15
*Re: Ovoce sušené mrazem Z+2 6.1.2017 15:16
*Re: Ovoce sušené mrazem jentakj 6.1.2017 15:50
**Re: Ovoce sušené mrazem kopretinka3 6.1.2017 15:53
*Re: Ovoce sušené mrazem Fren 6.1.2017 20:35
**Re: Ovoce sušené mrazem tacka 6.1.2017 20:49
**Re: Ovoce sušené mrazem Bellinka 6.1.2017 20:53
***Re: Ovoce sušené mrazem KoproFka 7.1.2017 8:31
*Re: Ovoce sušené mrazem Koulička M 7.1.2017 0:26
*Re: Ovoce sušené mrazem perko 7.1.2017 13:11


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.