24.11.2017 10:05:28 Fren
Re: Jak rozebrat krocana, tipy a triky prosím
Upřímnou soustrast! Ale není nad vl. zkušenost,to je fakt.
Jednou jsem si koupila půlku krůty, bylo s tím časově hodně práce, i fyzicky docela,nebylo to jak naporcovat kuře a vyhodnotila jsem to tak, že ta tzv. úspora,kdy koupíš najednou třeba celý nebo půl zvířete se nakonecc nevyplatí,protože ty kosti jsou velké,těžké a kupuje se to především hlavně kvůli masu.
Takže já nyní z farmy kupuju nejradši jen horní krůtí křídla,masa je tam hodně a není suché a i tak to jedno křídlo vykostuju asi hodinu,pokud z toho chci nakrájet alespon pár plátků masa třeba na řízky.
Jinak jsem to použila i na přírodní karbanátky,to porcování jde pak rychleji,dokoupila jsem trochu vepř. a hov. k tomu,semlela a mnamka,i na pečení je to perfekt a na všechny další možné úpravy.
Kůže - můžeš je vyškvařit spolu se sádlem a to vyškvařené sádlo se pak může používat normálně na smažení,atd.
Anebo si ty kůže rozporcovat ke kostím a nechat na vývary.
Odpovědět