12.3.2018 17:17:21 PJana
Re: Jak udělat opravdu tuhý a přitom lehký krém na dort
Poslední rok dělám šlehačkový krém. Používám práškovou želatinu Oetker. Bezpodmínečně se musí začít šlehačkou. Vyšlehám dvě šlehačky se dvěma lžičkami cukru. (Pozor, abys ji nepřešlehala a neměla máslo.) Potom podle návodu udělám želatinu, tj. 100 ml vody a obsah sáčku půl minuty šlehám šlehačem. Hned potom se vrátím k už vyšlehané šlehačce, pomalu do ní leju želatinu a zároveň šlehám šlehačem. Jenom chvilku, aby se to promíchalo. Krém je výborný a lehoučký. Na teple netaje. Nezkoušela jsem jím ale zdobit dort zdobičkou. Vždycky jenom namažu uvnitř a zvenku.
Odpovědět