| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Deprese

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 17658  [Dalších 17588 >>]
Buchli 121873
29.1.2018 19:41:56
Len, ony se ale ty starší generace léků používají pořád. Víš přesně, které léky to způsobily? A byla to AD? Nebyla to třeba nějaká jiná léčiva - antipsychotika nebo tak?
Alraune 129596
29.1.2018 19:41:32
No, v té rodině ale asi bude nějaká predispozice, ne?
*Owls* 35567
29.1.2018 19:40:21
No a teď jsem vlastně udělala to samé, co někteří další. Radila jsem, doktorka nejsem a tvoji dceru neznám.

Za mě. Svoje paniky jsem dokázala skrývat. Třeba ráno, když jsem nemohla vstát z postele, nebyl už manžel doma. Pak jsem se zpacifikovala. On vlastně nic dramatického nepozoroval, ale můj stav mě prostě k tomu psychiatrovi přivedl. Skoro 4 roky jsem to skrývala.

A zkušenost - U Asentry jsem nezaznamenala žádné vedlejší účinky. Velmi mi pomohla. Mívala jsem problémy s tím, že jsem chtěla každému pomoci, doma pak všechno udělat - rozkrájet se a když jsem něco nemohla, přišla příšerná panika a fyzická (opravdu fyzická) bolest. S prášky jsem na tom byla s těmi snahami stejně, ale už jsem se nehroutila, že něco nestihnu. Nějak mi "naskočio", že nespasím svět a hlavní je moje draví. Jen tak můžu dál fungovat. Nezačala jsem nic flinkat, ale dělala jsem, co jsem mohla a hotovo.
Len 108740
29.1.2018 19:40:13
No, Buchli, tohle jsou zazitky posledni doby, epilepsie u svagrove dokonce v poslednim pul roce, zadne predchozi generace leku.
Alraune 129596
29.1.2018 19:39:28
Beru antidepresiva už léta... asi osm let. Jsem schopná prožívat emoce i psát knihy. Radovat se, mít orgasmus, prostě všechno. Kdybych jen nebrala, budu v horších obdobích procházet stavy asi jako když se dozvíte, že začala válka. Fakt o takovéhle emoce nestojím. Mmch, úzkosti na mě poznat nejsou, směju se, pracuju, funguju... ale prožívám strach a beznaděj. Rozumově vím, že je to blbost, ale pocitově se to nedá odrušit. Představte si, že byste měly třeba těžkou kocovinu, úplně bezdůvodně. A co víc, vy víte, že se to zas vrátí, že se to bude opakovat.

Opravdu je primární to, jak se cítí dcera, ne, co si o tom myslí máma. Ani nehlepší máma ten pocit neodstraní.
Danulu 23974
29.1.2018 19:38:55
m co bere kamaradka?
Danulu 23974
29.1.2018 19:37:56
Buchli.to.urcite
Danulu 23974
29.1.2018 19:37:24
Mirko ze zacatku jsem byla stastna ze je mi zase lip, ale ja nechci ani jedno ani ty ataky ani citove oplostele,to je jako bych zila jen na pul
Buchli 121873
29.1.2018 19:36:54
Jenže jak píše Myšutka, ne na každého to tak působí. A taky antidepresiv je X druhů a každý může na člověk působit jinak. Mluvila jsem s osobou, co brala antidepresiva asi třikrát a různý typy. A tvrdila, že ty účinky jsou jiný. Možná na někoho můžou některý prášky působit tak, že se cítí citově oploštělý. Ale jiný prášky třeba tento účinek nemají. Jiný můžou k tomu člověka aktivizovat a další třeba zase tlumit. A ještě další nemají třeba účinek žádnej. Musí se to prej zkoušet. A jak tady Len varovala před vedlejšími účinky a poškození zdraví - myslím, že ta třetí generace by to už snad způsobovat neměla, že je to zbytečný strašení.
Danulu 23974
29.1.2018 19:35:25
Zalezi na davce a co bere,ja jsem mela cipralex a od 10 mg spatna pamet a tak mi bylo vse na haku. Ale ano radost jsem mela. Nejvic mi vadilo ze mi chybi.moje silne positivni emoce jako.je cit lasky ke svym.detem, byl samozrejme tady ale ne stejny jako predtim
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 17658  [Dalších 17588 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.