| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Klub starých paní a pánů

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 15517  [Dalších 15387 >>]
tinas (IP adresa: 90.177.33.66)
  • 
19.12.2011 10:40:16
Hezké dopoledne.
Ajko,
je mi jasné,že vás čeká hrozná hromada práce,ale věř mi,že až budete mít hotovo,tak to bude super. Já myslela,že padnu,když jsme si všechno předělávali podle sebe,ale teď jsem maximálně spokojená,že mám všechno při ruce a tak,jak jsem to chtěla.
Nevím,jak pro ty velké,ale pro malou to určitě bude paráda,když jí budeš moct vypustit bez obav na zahradu.

A jak u vás probíhají předvánoční přípravy? Já už mám napečeno,nazdobeno a před chvilkou jsem zadělala na vosáky. Teda zadělala hodila jsem všechno do robota a on to uhňácal,takže pro mě to zase taková dřina nebyla. K tomu vyřizuji nějaké pracovní věci a rodinné předvánoční přesuny,kdo komu,kdy a jak co má předat. :-D
No co vám budu povídat,vždyť to určitě znáte,jak se blíží konec roku,každý chce mít všechno hned.
Včera jsme konečně vyrazili do města nasát vánoční atmosféru a musím říct,že jsem z toho byla akorát pekelně otrávená. Za celou cestu jsem neslyšela ani jednu jedinou koledu a to jsem byla na Staromáku,na Nám.Republiky,na Ovocňáku,kde je kluziště a nic.To je takový rozdíl jet třeba do Drážďan nebo do Berlína na trhy a jít u nás. Venku mají všechno krásně nazdobené,všude to nádherně voní,ve stáncích mají převážně vánoční sortiment a ne nějaké rtky,ušanky,matrjošky apod. kýče. Fakt hnus .
Naštěstí máme doma zásobu koled,jak českých,tak anglických a amerických,takže si člověk může pustit doma a udělat pořádný gročíček a ne ten hnus co venku prodávají jako grog. Nevím,co do toho lejou za rum,ale je to humus. Fakt jsem z toho byla hrozně otrávená.
Děti mají ve škole už volnější program,divadla,kina,besídky,soutěže atd. a tak už se nemůžou dočkat prázdnin a nadílky a já se těším,až bude tenhle cirkus za mnou. :-D

Hortensie 56767
18.12.2011 15:38:19
Ajko,
několik měsíců rekonstrukce je chvilinka (i když to bude tedy jistě pekelně náročné). A pak budete bydlet ve svém a v pěkném jistě místě.

Kuba zlobí? Nebo už dostal rozum?

Všem starým paním a pánům přeju vše nej. No, oni tady vlastně žádné staré paní a žádní staří pánové nejsou, tak těm mladým, co tu jsou, přeju taktéž.
Ajka Kuba 89, Maki 96, Adi 09 18094
18.12.2011 7:40:29
Holky, hezký předvánoční čas....

Plánujeme v domečku bydlet na stálo, chceme pryč ze smogu a také tam chci odejít, kvůli Kuby a holek, je to pro ně ráj...zatím si to reálně nedokážu představit, čeká nás ještě dlouhá cesta, několik měsíců rekonstrukce
  • 
5.12.2011 8:56:16
Dobré ránko.

Ajko,
vidím,že kromě radosti z domečku máš i starosti,tak držím palce,ať je brzy líp. Plánujete jednou v domečku bydlet a nebo to bude jenom chaloupka? Já vím,že vás čeká hromada práce,ale počkej,až to budeš mít všechno hotové a přizpůsobené,jak si to sama přeješ. To je pak paráda. Malou vypustíš na zahrádku a nemusíš se bát,že ti vběhne pod auto. Přesně si to pamatuju,když jsem měla malého P.,tak jsme přijeli na barák,zavřeli branku,on už se svlékal od brany do naha a lítal tam po zahradě jenom tak. To byla fakt pohoda.

Já si užívám bez sádry i když noha pořád dost bolí. Nicméně stihla jsem napéct všechno cukroví,které jsem si naplánovala a teď už ho jenom musím poslepovat a nazdobit a mám hotovo. Pak už jenom dokoupit pár dárkp pro děti a zbytek rodiny letos dostane obálky předem,protože s tou nohou fakt nemůžu a ani nechci nikde courat. Nerada bych tu sádru měla zpět.
No a doma je to jako po výbuchu,protože manžel začal instalovat satelit a rozvádět kabely po pokojích,takže je všude hromada krabic,rozstrkaných věcí atd. Nějak bylo nějak bude stejně to za mě nikdo neuklidí,tak to holt uklidím,až to dodělá.Letos mi to vůbec nepřipadá,že mají být za pár dní vánoce. Kdybych neviděla v obchodech výzdobu a kolekce,tak si myslím,že je spíš jaro.
Ani nemám nějakou vánoční náladu.
Za chvilku musím vyrazit do obchodu a koupit dětem alespoň nějakého mikuláše. Byli jsme sice v Drážďanech,ale tam bylo mraky lidí a mě se s tou sádrou fakt nechtělo hopkat po obchodech,takže letos poprvé nic nemám připravené.
3.12.2011 8:43:48
domeček je nachystaný na vánoce, nazdobený, uvnitř trošku sparťanské podmínky, co se týká vybavení, ale topení na elektřinu funguje, byť nás finančně ruinuje, ale vytápíme aspoň na 5°C, aby nic nezamrzlo....bojler s teplou vodou je taky a přitápíme v kamnech.....vánoce budou velmi romantické, ale přesto smutné, protože s námi nebude Kuba, ale o tom bych napsala jen do deníčku....

Na jaře začne pořádná rekonstrukce, čekáme jen na penízky z prodeje manželova bytu....nová koupelna, WC, nové podlahy v kuchyni, předsíni a hlavně plastová okna a ústřední topení
  • 
30.11.2011 7:55:45
Dobré ránko.

Ajko,
máš pravdu. Zítra bych měla mít sádru dole. Bohužel se trochu obávám,že mi jí zase hned nandají znovu. Noha bolí pořád a řekla bych,že možná i víc,ale to může být i tím,že je oslabená,jak se moc nehýbe. Každopádně já už se na to sundání fakt strašně těším. Musím zařídit asi tisíc věcí,které jsou potřeba a teď díky tomu,že neřídím nejsou hotové. No alespoň mám upečeno resp. dnes dopeču poslední cukroví a pak už to jenom slepím a ozdobím. Pak bych to měla někam schovat,protože synek je letos nějak při chuti,aby zbylo na vánoce. :-D
Nicméně dárky mám doma asi 3,takže i to mě čeká. Širší rodina letos asi dostane peníze,aby si koupili sami,protože to fakt s tou nohou nedoběhám. Vím,že to není moc slušné,ale už jsem s nimi mluvila a chápou to,tak se z toho nebudu hroutit.

Janino,
co pejsek,jak si rodina zvykla na dalšího člena domácnosti?

Ajko,
jak pokračují úpravy domečku? To je skoro k nevíře,že malá bude mít v únoru už 3 roky a malá od Nel už je školačka. No a Mates od Jany taky ne?
29.11.2011 8:53:04
Tinas, já zjišťuji pozdě, že to tu ožilo...už budeš mít aj pomalu sádru dole, než jsem zaregistrovala příspěvky....

Písnu ti příležitostně na ICQ, nemůžu to psát veřejně :-), týká se to Kuby....ale v podstatě domečku si náramně užívám, je to prostě paráda....už se těším na jarní rekonstrukci....a netěším se, že za dva měsíce jdu do práce, končí mi honička nazvaná mateřská dovolená a začíná stejný kolotoč, v pracovním procesu
tinas (IP adresa: 80.188.73.109)
  • 
15.11.2011 11:39:22
Dobré dopoledne.
Dali máš pravdu. Venku je tak hnusně,že by psa nevyhnal.
S tou kartou je to akorát nepříjemnost nic víc. Naštěstí mám platby ze zahraničí ošetřené,takže by mi nemohla vzniknout velká ztráta. Mám jednu kartu určenou speciálně na platby z venku a na ní si nechávám jenom menší částku ze,které pak pokrývám ty platby. Karty na,kterých jsou větší peníze vůbec k těmto platbám nepoužívám právě z důvodu možnosti zneužití.

Dali + 3 berušky 15122
15.11.2011 8:58:08
Tinas, jak je to s tím čertem...ale zkus se na to podívat pozitivně. Máš sádru a nemusíš ven, kde se stejně nedá být. Lepší zablokovat kartu než vytunelovat účet...no dějí se věci, to zase ano...posílám~;((
tinas (IP adresa: 80.188.73.109)
  • 
14.11.2011 20:35:19
Kurňa to je dneska zase den. Kromě toho,že je tu celý den inverze jako prase,tak mi ještě volali z banky,že mi blokují kartu,protože nějaký hacker napadl obchod v UK,kde jsem nakupovala,takže preventivně blokují. Ach jo!
Doufám,že jsem si tu smůlu vybrala na dlouho dopředu nebo,že by ještě mělo přijít něco do třetice?

Sádra,platební karta.....

No snad ne.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 15517  [Dalších 15387 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.