Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
hrou.da | 123574 |
27.2.2018 20:09:42
zapálit finančák
sorry |
Ridwen2 | 50940 |
27.2.2018 20:08:40
Tady se ví všechno, tak než začnu volat na finančák, chtěla bych se zeptat, jak se postupuje, když si poplatník myslel, že nemá povinnost podávat daňové přiznání, a opožděně si uvědomil, že má, v tomhle konkrétním případě.
Poplatník je starobní důchodce, přivydělává si na dohodu o pracovní činnosti u dvou různých zaměstnavatelů. Protože by měl nárok na nějakou daňovou vratku, zaměstnavatel A mu nabídl, že za něj výkaz na finančák pošle, tak mu poplatník poskytl potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele B a dál se nestaral. Jenže pak si uvědomil, že v roce 2017 měl ještě příjem z autorské činnosti, šlo o nějakou reedici, autorskou činnost jinak dávno nedělá. Je tedy jasné, že přiznání podat musí. Nicméně zaměstnavatel už mezitím ta daňová hlášení odeslal. Co teď? Vyžádat si od zaměstnavatele A potvrzení o zdanitelných příjmech, přidat k tomu kopii potvrzení od zaměstnavatel B a podat opravné? |
Muumi ++++ | 41406 |
14.2.2018 21:26:44
Napsala jsi, že jsi narazila na ochotnou paní. Ovšem ta ti zřejmě vedome lhala. Nalezu US si snad musel všimnout každý. Prostě od 1/3 jsou platby kartou mimo, na jakou legislativu čekáš?
|
Muumi ++++ | 41406 |
14.2.2018 21:23:38
To jsem Else psala. Ale v O2 o tom prý nemají informace.m.
|
Žžena | 83005 |
14.2.2018 21:07:54
Zrušení EET u plateb kartou je zcela jednoznačně konkretizováno v rozhodnutí Ústavního soudu a platí od 1. března 2018. Na tom není co řešit.
|
Elsa30 | 132901 |
14.2.2018 21:02:17
Karty budeme řešit mimo EET, jakmile bude tato změna dostatečně konkretizovaná v legislativě. Takže e-kasu budeme používat jen na hotovostní platby. Neřekla jsem, že paní od O2 věřím protože byla slušná.
Na Pohodě jsme teď měli 2 denní výpadek právě kvůli aktualizaci a velkému počtu licencí u administrátora. Nechtějí do toho tahat ještě třetí licenci na naši firmu, spojenou s prodejnou. |
Muumi ++++ | 41406 |
14.2.2018 20:51:45
Elso, minule jsme ti třeba psali s tou O2 kasou. Na O2 ti sice odpověděli kravinu, ale paní byla milá, tak jí věříš. A kasu nezrušíš, protože nemáte dost licencí Pohody. Tohle fakt nechápu.
|
Muumi ++++ | 41406 |
14.2.2018 20:50:45
Kambalo... Je to marný... (opakuj 3x)
|
Elsa30 | 132901 |
14.2.2018 20:00:58
Účetní SW máme Pohodu Komplet, ta pravděpodobný výdělek vypočítat neumí, musí se doplňovat ručně.
Ostatní se tu na věci týkající se ať personalistiky,finančního nebo mzdového účta ptají běžně. Proč bych já neměla mít právo? Odboníků jsem se ptala,ale nikdo mi neodpověděl. |
Manka+Cipísek | 100730 |
14.2.2018 19:41:46
Elso, to není poprvé, co se tu ptáš na účetní nebo mzdové věci. Tyto výpočty jako je pravděpodobný výdělek, průměr pro náhrady a další nejsou úplně jednoduché. Existuje literatura, která způsoby výpočtu podrobně vysvětluje, ale přiznám se, že bych to počítat nechtěla, bála bych se že udělám chybu. V dnešní době je samozřejmé, že takovéto výpočty dělá automaticky software a pokud nemáte, tak byste měli si nějaký dobrý pořídit. Snaha ušetřit za každou cenu se vám může dost prodražit. Správná účetní by měla být v obraze co se týče zákonů o účetnictví a daňových zákonů popř. ještě zákoníku práce a živnostenského zákona. Ne ztrácet čas ručním ťukáním výpočtů. Ano, pokud zaměstnanec odpracoval méně než 21 dní, uvažujeme o pravděpodobném výdělku, ale pochybuji, že bude někdo znát jeho přesný výpočet.
Dále doporučuji si zaplatit alespoň daňové poradenství, třeba DAUC, nebo se zaregistrovat do svazu účetních, kde vždy poradí odborník. Ano, jsou to náklady navíc, ale tady se nevyplatí šetřit. Jsou daleko těžší účetní a daňové záludnosti a zákony, tak tam bych si dávala pozor a byla pečlivá. Na výpočty pořídit kvalitní software. Nejsme už dávno v roce 1980. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.