Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Balbína | 99798 |
|
|
25.3.2018 20:36:05
Přijde mi, že podobně to má s matkou každá druhá. (Musím si dát pozor, abych to jednou dětem taky nedělala, mám tendenci dávat nevyžádané rady a myslím to hrozně "dobře"). Mám špatnou zkušenost s tím, zatnout zuby a nic neříkat. Nastřádá se to a pak člověk vybuchne až moc. Takže soustředit se na důležité, např v klidu se zastat dítěte s hraním s tím, ať jde ke stolu. Kytku už neřešit, zahrát do autu. U nás pomohlo to, že jsem děti učila, aby babičce řekly samy, když s něčím nesouhlasí. Od nich babi brala kritiku líp, i když dost koukala. Musely být samozřejmě slušní. Občas ale některá strana vypění, já nebo mamka nebo taťka, čas naštěstí spory zahojí.
|
| kokesbobes | 130816 |
|
25.3.2018 20:29:05
Já ti nevím. Na oslavě bych tohle určitě neřekla.
Ještě s přítelem a synem jsme u ní na obědě zažili taky výbuch emocí,kdy mi v dobrém snažila organizovat moje narozeniny, co mi koupí a jak si to sama užiju. Až situace vygradovala a přítel zavelel k odchodu. A ona brbala dál. Vím, že se k ní nechovám správně. Jenže sakra, od nás čeká úctu k šedinám a respekt a nás při tom "válcuje". Rok byla schopná komentovat a řešit, proč nemám záclony, ale jen žaluzie. Rok jsem poslouchala, jak ji brácha se ženou neposlechli a dali si do malý koupelny vanu, byť malinkou, místo sprcháče. Plus x dalších věcí během těch let. Ale několikrát jsme měli x měsíční pauzu ve styku i komunikaci, vzhledem k tomu, co všechno mi dokázala říct. Nikdy jsem ji natvrdo neřekla, jestli toho nenecháš, neuvidíš mě ani vnuka. On sám teď večer řekl, že měl pokaženou oslavu díky ní i díky sobě. Ale že ho štve tím, jak ho nikdy neposlouchá, že musí být po jejím. Ale on má taky paličatou hlavu a nedá si kolikrát říct. |
| kokesbobes | 130816 |
|
25.3.2018 20:22:25
Ne, tohle v úmyslu nemám ani do budoucna.
|
| Žžena | 83005 |
|
25.3.2018 20:21:20
kokes,
sama jsi psala, že brácha se vymezil a řekl mamince, že když bude takto neodbytná, omezí styky. Ty se nemůžeš ohradit? |
| Fern | 155759 |
|
25.3.2018 20:19:34
však píšu,úplně mimo mísu,stejně střeštěný nápad,jak chování babičky; neumím si představit,že bych byla tak hrozná a radši než by mě pozvali na vnukovu oslavu,tak přijdou s tím celým cirkusem ke mně.To bych já řekla že nee.
|
| kokesbobes | 130816 |
|
25.3.2018 20:19:16
I tak se to dá říct.
|
| kokesbobes | 130816 |
|
25.3.2018 20:17:53
, to se prostě samo nabízelo ![]() |
| kokesbobes | 130816 |
|
25.3.2018 20:17:23
Dobře nenapsala jsem podrobný průběh. Na druhou stranu, proč nedirigovala i oslavu neteře před 2 měsíci, kdy jsme byli u bráchy a švagrové doma? Občas má tendence začít řídit, ale nijak víc se neodváží.
|
| Senedra | 14756 |
|
|
25.3.2018 20:13:53
To se zase bude rozebírat každé hnutí mysli....
Babička prostě nenechá vnuka žít, organizuje ho po svém, stejně tak svoji dceru... Jedna popsaná příhoda se jeví jako bouře ve sklenici vody, když to má člověk FURT, je to na mašli. Chápu, máme doma něco podobného a pravidelně po návštěvě babičky navštěvuji svého zubaře, aby mi spravil zuby, jak je neustále tisknu k sobě, abych babi něco neřekla. A stejně se nezavděčím, protože si prostě svůj život žiju po svém a ne podle představ někoho jiného. |
| Kat | 121378 |
|
25.3.2018 20:09:54
To si musim taky zkusit! .....no jo!
|
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.