Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Senedra | 14756 |
|
|
25.3.2018 20:48:40
Žženo, jo o tom píšu.. u někoho stačí si říct "blbá kytka", neřešit jí a přenést jí do jiného pokoje. U někoho i to, že kytka byla přemístěna, je bráno jako útok.
Já mám osobní zkušenost - kdybych postupně nenastavila hranice, tak nám babička organizuje komplet celý život.. a to jako fakt. A i to, že jí třeba slušně požádáme o cokoli ( a žádá manžel a slušně), tak u babičky spustí lavinu slz, výčitek a proslovů na téma, jak je syn nevděčný a čeho se to na stará kolena dočkala a že ho takhle nevychovala. Takže já slyším o tom, že mám ustoupit a trochu se přizpůsobit, ale z druhé strany žádný respekt ke mě a tomu, jak jsme si zařídili společný život, nevidím. |
| Žžena | 83005 |
|
25.3.2018 20:44:43
Senedro,
no jo, ale nějaký hranice obvykle člověk nastavit musí, aby ho to nesežralo zevnitř. |
| Šuplík | 137953 |
|
|
25.3.2018 20:43:45
Proc bychom se na tomhle nemeli shodnout?
![]() |
| Senedra | 14756 |
|
|
25.3.2018 20:43:23
Blbé je, když druhá strana váš názor nebere jako důležitý ( prosimtěcotyvotomvíš...) nebo přímo jako útok proti své osobě. To se pak člověk vymezuje dost blbě. Tam i blbá kytka je brána jako boj o pozice.
|
| Žžena | 83005 |
|
25.3.2018 20:42:02
kokes, no na druhou stranu, v podstatě jsi ji tam nechala syna vychovávat. To bych osobně kousala těžko a ukázala hranice, že u sebe doma vychovávám já a ne návštěva. Jde to i slušně.
|
| Sugar+3 | 13203 |
|
|
25.3.2018 20:40:55
Supliku,
shodneme se na tom, ze rostliny ve dne diky fotosynteze produkuji kyslik, potme ne? A ze pri fotosynteze uvolni vic kysliku, nez ho spotrebuji k dychani? |
| Karkulína | 99978 |
|
|
25.3.2018 20:39:36
Kokes, ale takové některé maminky prostě jsou. Ta moje je něco podobného (s těmi žaluziemi a tak), ještě navíc docela drsná, ale vím, že nás má všechny moc ráda a že by za nás dýchala. Je potřeba to brát trochu s nadhledem. Můj syn je taky paličák a taky měl dřív tendenci se s ní dohadovat, ale to jsem mu zatrhla, přece jen jeho chování vůči ní musí mít určité meze. Teď už to bere s humorem a já taky, smějeme se, jak je ta babička drsná a jak nám někdy dává kartáč. Syn (nyní 12) to dokonce umí ocenit, jak je babička "hustá". Vím, že na to jednou budem s úsměvem vzpomínat.
![]() |
| jentakj | 147688 |
|
25.3.2018 20:38:34
Já nevím - ale přece není složitý říct svůj názor na věc a respektovat názor toho druhého. Nemusím přece pořád mlčet.
|
| jentakj | 147688 |
|
25.3.2018 20:37:09
Kokesbobes - tohle dělal táta - vždycky věděl, co a jak jsem měla udělat, co si pořídit a tak. Vytáčel mě krom jinýho i tímhle do vrtule. Nic nepomohlo. Začalo pomáhat až to, že jsem se vždycky jen podívala a řekla - děkuji ti za názor, vím, že tobě by se to líbilo takhle, ale já to chci takhle.
fakt jsem byla slušná a nechápala, že jeho přesně tohle vytáčelo do nepříčetnosti. On teda vždycky chtěl rozvíjet diskuzi, ale já řekla - už jsem skončila tuhle debatu - a dělala si svý a ignorovala. Takže atmosféra stejná - akorát jsem nezuřila já, ale on. Takže jediná rada - ano, děkuji, ale já /my/ to chceme takhle> |
| Eudo | 146355 |
|
|
25.3.2018 20:36:26
"asi je to bezne chovani babicek."
tak to teda musim oponovat. Moje maminka se nikdy takhle nechovala a mne by to absolutne nikdy nenapadlo. My se tak nak nepleteme do niceho, jak to jiny prislusnik rodiny chce mit. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.