| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak tomu říkat u holčiček

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 767  [Dalších 497 >>]
:-))
  • 
3.5.2006 22:14:33
Moje holčička má čárinu
Kačkin
  • 
3.5.2006 0:09:02
Kluci mají pepika a holky pipinu.
Regina
  • 
2.5.2006 17:37:48
Nevím proč se bšichni snaží najít nějaký prapodivný výraz. Když něco pálí tak také neříkáme dětem, že to žne a nebo jiný podivný výraz. Buchta bude vždycky buchtou a jen v té malé hlavě bude trocu déle zmatek. Regina
Iva+Lucinka9.5.06 35728
17.4.2006 14:26:09
Ahoj,
já mám taky dost silný zážitek z dětství - tedy spíš převyprávěný, protože mi byly teprve asi čtyři nebo pět let, takže si to moc nepamatuju. My doma u holčiček říkali "božena" a tak, když jsem se naučila číst, bylo to dost brzy, tak se mi dostala do ruky knížka Babička od B.Němcové, prý jsem nad tou knížkou seděla a pomalu hláskovala B o ž e n a N ě m c o v á, no a pak jsem vykřikla a podívala se na mamku a ptala se, jakto, že je tam takový slovo, který jsem považovala trochu za sprostý. Doteď se tomu smějeme. Čekám teď miminko, ale zatím nevím, zda to bude kluk nebo holka, ale u holky "tomu" budeme říkat určitě "božena"!!!Zdravím všechny.Iva, Louny
Eva
  • 
30.3.2006 8:57:12
U nás v rodině jsou samé holky a odjakživa se "tomu" říká :"bída" Nevím, kdo to kdy vymyslel, ale prostě se to zažilo. Mám mladší ségru a když se naučila pořádně mluvit, tak jednoho večera při společném koupaní vymyslela větu: "Eva má bídu." A asi tři dny neřekla nic jiného, jen jako kolovrátek mlela "Eva má bíííídu, Eva má bíííídu." A to třeba i v krámě nebo když mě vedly s maminou do školky, prostě všude a hodně nahlas. (naštěstí skoro nikdo netušil, o co jde, ale já si myslela opak a hrozně se styděla) No co Vám budu povídat. Byla jsem z toho pěkně vystreslá, brečela jsem, odpovídala, že Jana ji má taky. Ale nic nezabralo. (mimochodem, naši z toho mají svátek ještě dodnes) No, a když se mi před pár měsíci narodila holčička, tak jsem řešila, jak budeme ono místo nazývat. Bídu rozhodně rušim. Líbil se mi název frnda. Nic to neznamená, nic to nepřipomíná, nezdá se mi to ani dětinské, ani vulgární, tak asi zůstaneme u toho. Sice má manžel trošku výhrady, ale pokud stihne vymyslet něco lepšího, tak se bránit nebudu.
vera 2deti
  • 
29.3.2006 17:51:10
u nas rikame u holky pindulka nebo pindulina a u kluka pindik.
Amálie00 28938
29.3.2006 13:47:10
Jasně, proti gustu...
Já myslím, že u každého dítěte se v určitém období objeví větší či menší stud, mluvit o svém pohlaví, nezáleží na tom, jak je v rodině nazýváno. Možná je to dobře, přílišná otevřenost v tomto směru také nemusí být nejlepší (květinové děti atp.)
Ale chápu, že na to má každý jiný názor, tudíž pohlaví i pindíkům a buchtičkám zdar a my jdeme ven:-)))
Katka
  • 
29.3.2006 13:32:31
Když jsem byla dítě, tak se u nás doma používala Lulinka a Lulík. Jako dítěti mi to přišlo normální, ale když jsme se pak ve škole o tom učili nebo jsme byli na besedách se sexuologem, tak mi ty správné názvy přišly hrozně divné a styděla jsem se je říkat. Naše holka si to zdrobnila na pohlavíčko a obecně si myslím, že to je opravdu jen o zvyku. Nám to takhle vyhovuje a odborníci to doporučují. Ale proti gustu...
Amálie00 28938
29.3.2006 13:16:14
No, já to beru podle sebe, nikdy mi na slově "buchtička" nepřišlo nic divného, je přeci více slov, které mají několik významů.
Ale tím neříkám, že něco děláte špatně, jen mi to připadá zvláštní, posílat dceru (nebo syna) umýt si pohlaví.
Katka
  • 
29.3.2006 12:47:53
Když byly naší dceři 3 roky, přišla ze školky a jako obrovskou legraci mi povídá: "Mami, víš jak říkají ostatní holky pohlaví? Buchtička nebo pipinka! Ale buchtička je přece jídlo a pipinka slepice!" Měli z toho s klukem strašnou srandu. Takže mi přijde pohlaví lepší :o)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 767  [Dalších 497 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.