| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kroužky - různé

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 7011  [Dalších 6841 >>]
Ruth 147384
29.10.2017 4:48:56
No, a tohle mě přesně Buchli napadlo, jak to tak čtu. Napsalas to za mě.

Soustředění má být o výkonu koncertního mistra, ne že "nikdo se nedívá, tak popijem a pak..."
magrata1 95172
29.10.2017 4:36:15
toto bych rozhodně řešila s učitelem, chtěla bych vědět, co s tím hodlá dělat. Podle toho, jak by dále postupoval, bych se zařídila.

Řešila jsem něco podobného. Jedna 15letá dobračka učila mladší děcka hulit trávu na týdenním soustředění se sportem, který dělá dcera. Vedoucí dali holce podmínečné vyloučení, přeřadili ji na tréningy k jiné skupině, sledovali ji, informovali o tom rodiče. Děvče v té době přešlo na SŠ a během půl roku zjistilo, že v pátek je zábavnější pařit než sportovat a odešlo. Ale vím, že od té doby si na podobné akce dávají trenéři pozor a problém už nenastal.
Buchli 121873
29.10.2017 4:26:42
Řekla bych učiteli, co si o něm myslím. Rozhodně bych dceru do ničeho nenutila a chlapa domů nepouštěla, kdo ví, třeba se tam dějou i ještě horší věci než chlast, vzpomeňme na Kulínského a jeho sbor.
Mariana +2 135342
28.10.2017 22:44:11
"vyuka je pro tvoji dceru dotovana mestem, tak musi radne pracovat"

jo mimochodem tohle je tedy manipulace jako hrom a ještě ke všemu kravina. Jako pochytila jsem že žijete v zahraničí, ale princip je snad nejspíš stejný jako u nás.

Ano spousta aktivit pro děti je financováno státem/městem. A to pro to, že je to (také) jejich úkol tohle dělat. K tomu si město a stát platíme aby zajišťoval i tyto věci. Alespoň v ČR. A ty peníze asi bere město kde? Z rozpočtu, potažmo z daní předpokládám.

Takže panu učiteli bych sdělila, že ne, dítě nemusí pracovat. Pracovat musí město, stát, potažmo pokud je z mých daní placen. Ale určitě ne mé dítě. Anebo dceři platí něco navíc jako jediné z celého města navíc na úkor ostatních dětí? Ale ani tak byste nebyli povinni skákat jak pan učitel píská.

Páni já bych ho poslala někam asi už dávno před soustředěním, a to jsem poměrně klidný člověk myslím.

Pokud ne do té doby, tak poslední kapka by byl ten přemrštěně náročný program soustředění.

Alkohol tamtéž je už "druhá" poslední kapka. To už fakt není snad nad čím přemýšlet.
Mariana +2 135342
28.10.2017 22:28:28
Mně ještě tedy trochu zarazilo že o tom dcera moc nechce mluvit.
Vychází to z ní, nebo ji někdo něco řekl, děti, dozor?

Tím spíš bych po tom víc šla a vyzvídala dál co ještě VŠECHNO se tam dělo. Už jen proto že dítě mohlo být svědkem něčeho čemu v 11 letech nerozumí.

Asi vycházím spíš z toho že můj nejstarší 10letý ještě tak nějak bezelstně všechno vyklopí, tak by mi prostě přišlo dost divný, pokud by nějak mlžil a šla bych za tím. Ale já jsem celkově taková asi dost podezřívavá, teda ve chvíli kdy zavětřím že "něco".
Diva.Bara 37553
28.10.2017 21:39:12
tobě dítě sdělí, že se tam opíjely jak děti, tak i vedoucí, a ty ještě váháš? zdraví dítěte a jeho morální vývoj by měl být přednější než budoucí kariera hudebnice, aspoň pro mě by byl. mmch, tohle je ohrožení mládeže a nemělo by být ponecháno jen tak.
podle toho, jak to popisuješ (dítě vyřízené, učitel bude k vám chodit na zkoušky) bych se do budoucna obávala jiných věcí, než jen opíjení.
za mě - nechápu otázku, nechápu tvoje dilema. ale, tvoje dítě, tvoje rozhodnutí.
Šuplík 137953
28.10.2017 21:19:15
Cely ten pristup mi pripada sileny. Jak si to ucitel muze dovolit, takto vydirat dite?
Kdy vubec stihli pri tom zaprahu chlastat?
Ropucha + 2 ropušata 120300
28.10.2017 21:13:34
Saamanjo, tak, jak to popisuješ, mi to celé "smrdí".
Divné jednání učitele, divné poměry.
Osobně bych nechtěla, aby mé dítě trávilo čas v takovém prostředí.
Co se týká strachu z konfrontace ... Vybavuje se mi kauza jednoho dětského pěveckého sboru, kde šlo o horší věci, než o alkohol mezi dětmi, a všichni se také kroutili a báli se konfrontace, přestože tušili, že něco není v pořádku. Dlouhé roky.
Jestliže dospělí neuhlídali děti od 11 do 15 let a ty se jim tam opakovaně opíjely, na to bych se tedy přeptala. Asi bych přimhouřila oči u dorostenců těsně pod osmnáct, ale jedenáctileté dítě by se na takové akci k alkoholu dostat opravdu nemělo.
Saamajna 115449
28.10.2017 20:55:29
Uplnej souhlas se vsim!

Ja taky zirala jak je pretezuji.
A alkohol znam z akci ze svyho mladi od 16 (a to jen vyjimecne).

Moc me uklidnuje, ze moje pohnutky a myslenky nejsou ojedinely.
Diky!!

Zkusim zatim nereagovat a vychladnout.

A ted jdu zirat na televizi.
Alena 129302
28.10.2017 20:51:12
Naprosto souhlasim.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 7011  [Dalších 6841 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.