| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kroužky - různé

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 7011  [Dalších 6961 >>]
kapka v moři 130515
29.12.2017 16:07:03
Jinak taky vždycky za každého počasí lítají a hrají hry venku, kluka musíme teď skoro vždy odbahňovat ~:-D. Už jsem mu koupila i bundu v sekáči, kterou když zničí, nevadí. Líbí se mi, že hrají hry ke kterým nic nepotřebují a že je vedou do přírody a na hory. Když jdou na hory na skoro celý den, potřebují peníze jen na autobus, jídlo, pití vše z domu, nikde se nestavují, vedou je k soběstačnosti~R^
Tina+Jiřík2008 81121
29.12.2017 15:52:55
Ahoj:-), u nás ten sešitek právě dostali až teď, jinak jenom lítají po zahradě, měli 5 denní výpravu, jinak víkendové výpravy budou až teď od ledna....přijde mi, že syn čekal, že se tam taky i něco dozví, naučí a tak... taky mají oddělené schůzky vlčata i světlušky, když jsem tak viděla program světlušek, tak se mi zdá, že tam by ho to bavilo asi víc:-)
kapka v moři 130515
29.12.2017 15:46:22
Ahoj, moje dvojčata začaly chodit taky od září. Jsou druháci. Schůzku v klubovně mají 1x týdně dvě hodiny, kluci, holky odděleně. Hrají různé hry v klubovně nebo poblíž venku. Oba dva dostali sešitek, holka nováček pro světlušky a kluk nováček pro vlčata. Jsou tam různé úkoly a právě i informace a vzniku skautingu, znak, dobré skutky...starší skauti jim podepisují splnění úkolu z nováčku. Jednou za 14 dní v soboty mívají navíc ještě různé akce, zase kluci holky zvlášť. Výlet do přírody, na hory, na lezeckou stěnu, byli i v laser game vlakem /to byl kluk hooodně nadšený/
Šátek používají ke hrám, i nějaké uzly se učili a do seštitku si psali svůj pokřik, zásady atd. Zatím je to baví, řekla bych, že víc holku, tak uvidímě časem. Minule při schůzce byli kupovat ve zverimexu rybičky a založili si akvárium v klubovně.

Tina+Jiřík2008 81121
29.12.2017 15:26:26
Syn začal chodit v září do skauta, od začátku vypadal spokojený, dokonce i svoji první vícedenní výpravu zvládl na jedničku, ačkoli se s dětmi znal teprve něco přes měsíc...ale postupem času mi přijde, že od toho čekal víc...a na jednu stranu se mu ani nedivím...od září až do prosince každá schůzka probíhala tak, že vlastně celou hodinu a půl byli na zahradě u klubovny a tam lítali, hráli vybíjenou a různé hry, na konci zakřičeli pokřik a šli domů...ve výbavě měli mít sešit, není v něm doteď ani čárka, provaz na uzlování a šátek zatím taky zůstaly nepoužity...sešitek - Stezku, dostali teď před Vánocemi... představovala jsem si, že jim o tom skautingu taky něco řeknou, k něčemu je tam povedou, naučí apod... Tak si říkám, jestli jsme jen neměli šťastnou ruku na výběr oddílu, nebo jestli je to takhle všude...v září drtivá většina dětí přišla nových, tak nevím, jestli je nechávají, aby se víc poznaly, nebo jak...mám z toho takový smíšený pocit...navíc, když tam naposled syn na vánoční setkání přinesl ochutnat cukroví, stejně jako ostatní a ptal se jednoho klučiny, jestli může ochutnat od něj, tak byl odbyt slovy "hleď si svýho"...nějakou výchovu ke kamarádství a spolupráci tam zatím taky moc nevidím... Tak nevím, jestli nekoukat po jiném oddíle... jinak syn tam zatím vypadal docela spokojený, akorát tedy poslední asi měsíc ho ty schůzky už moc nebavily, protože celou tu schůzku lítali po zahradě i ve tmě (není osvětlená, jsou tam různé pařezy, kameny...), nevím, co to má za smysl každý týden v zimě potmě lítat na zahradě a hrát hry...kdyby je radši v klubovně něco zajímavého naučili...jsem docela zvědavá, jak to bude vypadat po Vánocích, tu Stezku dostali, ale nic víc jim k tomu moc neřekli... připadalo by vám takové fungování oddílu taky divné? Já jsem měla pocit, že skaut je trochu i o něčem jiném... Díky všem za postřehy...
Dari79 114243
30.10.2017 9:09:30
Naprosto souhlasím.

Jako někdo, kdo dřív strávil móc času s dospělými v minulosti sex. zneužívanými (obtěžovanými), ve mě hned svítí kontrolka...

Dominantní trenér (učitel), který si vynucuje poslušnost plky o tom, že město mi platí vzdělávání, tak já za to musím něco pro město udělat (analogicky - já se ti věnuji, proto ty musíš...), který se hodlá studentce individuálně věnovat, aby ji "lépe připravil na soutěž"...

Nechci nikoho křivě očerňovat, ale kontrolka mi tam bliká festovní. Podotýkám, že obtěžující bývají velmi často slušní, seriózní lidi, do kterých by to přece nikdy nikdo neřekl...

Vydírat podobnými plky bych se nenechala, raději bych si připlatila nebo dítě vozila jinam. 30 minut dojíždění není až taková tragédie. Dítě bych náležitě poučila, že má být hodně ostražité, co si k ní nikdo nesmí dovolit a že mi to má kdykoli říct, nebo bych ji tam chodit nenechala.

Pití alkoholu na společných akcích považuji rovněž za obvyklé až tak od 14ti let, ne že bych s tím souhlasila, ale chápu, že dětí se člověk neuhlídá, taky jsme byli mladí... V tomto věku mají ještě opravdu hodně času, řešila bych to určitě, příp. by se další akce mé dítě už neúčastnilo.
Fren 117315
29.10.2017 21:07:26
jak to tak čtu,tak jsem si vzpomněla na toho sbormistra,co byl na holčičky a je snad za to zavřenej;který že to nástroj už nechce tvá dcera vlastně vidět?Necht to upřesní...

Je to síla,ale jak to chceš dokázat,že tam skutečně pili?Jde o to,jestli do děcka dosvědčí
Kat 121378
29.10.2017 20:55:18
Nessie, jsem rada, ze ti to taky prihde, te to ucitel tou omluvou dirazil. Smrdi to. Proste se na to vy*ali.
Kat 121378
29.10.2017 20:54:12
Jeste jeden dojem: prijde mi, ze ucitel deti profesne "pouzije, vyzdime", jinak mu jsou uplne u zadku. Dri, snaz se, jinak jdi k sipku.
Nessie a příšerky 76358
29.10.2017 20:53:40
~e~ s flaškou vodky? Já jsem tolerantní a nebývám radikální, ale už jsem viděla i otravu alkoholem u 15letého ~7~ ŽE S LAHVINKOU SI SEDLI UČITELÉ JINAM, TO TI TAKY ŘEKL UČITEL? To teda zírám.
Omluva za caps, je tam omylem.
Kat 121378
29.10.2017 20:51:17
Saam, no tak uz bych tam mladou nepustila. Je jedno, kdo co kde necgal - jakoze se vlastne bezne na soustredenich pije, hen tentokrat - smula - byly deti mladsi? A dozor chlasta tvrdej? A deti jim bez dovoleni opusti ubytko a PRES LES jdou pryc?! No ty vado.....
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 7011  [Dalších 6961 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.